Semnal de alarmă: Medicii acordă migranţilor prea multe certificate medicale pentru a nu fi deportaţi

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a declarat că medicii eliberează prea multe certificate medicale migranților care riscă să fie deportați, spunând că aceștia sunt prea bolnavi să călătorească, relatează joi Reuters, citată de Agerpres.

16 iun. 2016, 10:16
Semnal de alarmă: Medicii acordă migranţilor prea multe certificate medicale pentru a nu fi deportaţi

Mai mult de un milion de migranți au sosit în Germania anul trecut, un aflux record care a provocat îngrijorări în rândul populației cu privire la securitate. Anul acesta, numărul sosirilor în țară s-a redus, notează sursa citată.

„Medicii eliberează în continuare prea multe certificate în cazuri în care nu există niciun motiv real legat de sănătate pentru a nu deporta pe cineva”, a declarat joi Thomas de Maiziere pentru ziarul regional Rheinische Post.

„Nu poate fi adevărat că, înainte de a fi deportați, 70% dintre bărbații sub 40 de ani sunt declarați bolnavi și incapabili să călătorească. Experiența sugerează că nu este cazul”, a mai spus el, informează Agerpres.

Citeşte şi Grecia retrimite pentru prima dată în Turcia un cetăţean sirian slicitant de azil

De Maiziere a declarat de asemenea că migranții nu ar mai trebui să primească ajutoare sociale dacă aceștia nu cooperează pentru stabilirea identității lor sau în cazul în care nu părăsesc țara dacă cererea lor de azil este respinsă.

Cadrul legal pentru această situație a fost stabilit anul trecut și trebuie aplicat sistematic, a mai spus el.