Semnal de alarmă OMS: Europa va fi lovită de al treilea val Covid. Milioane de oameni sunt încă nevaccinați. „Este inacceptabil”

OMS trage un semnal de alarmă asupra pericolului reprezentat de tulpina Delta și avertizează că Europa va fi lovită de un al treilea val de infectare cu Sars-Cov-2.

01 iul. 2021, 13:45
Semnal de alarmă OMS: Europa va fi lovită de al treilea val Covid. Milioane de oameni sunt încă nevaccinați. „Este inacceptabil”

OMS avertizează asupra pericolului pe care îl reprezinta tulpina Delta a coronavirusului, în ceea ce privește riscul crescut de contagiune. Organizația avertizează că Europa ar pute afi lovită de un al treilea val de coronavirus din cauza ratei scăzute de vaccinare și anume 24 %.

„Perioada celor zece săptămâni în care numărul noilor infetări cu Covid 19 a scăzut în Europa s-a încheiat. Un nou val de infecții este inevitabil, dacă oamenii nu vor respecta regulile sanitare”, a spus șeful OMS în Europa, Hans Kluge.

Potrivit informațiilor oficiale, numărul de cazuri noi de infectare cu Sars-cov-2 a crescut cu 10% în doar o singură săptămână. OMS consideră că această situație a fost cauzată de relaxarea măsurilor de relaxare, și a organizării de evenimente cu grad mare de participare.

Potrivit șefului OMS Europa, „situația îngrijorătoare evoluează rapid”, cu atât mai mult cu cât la asta contribuie răspândirea rapidă a variantei Delta. Noua variantă este mai contagioasă decât cea inițială, originară din Wuhan și a dus deja la creșterea numărului persoanelor internate sau decedate în urma infectării.

OMS: „Întârzierile în vaccinare costă vieți și economii”

Hans Kluge consideră că rata redusă de vaccinare de pe teritoriul Europei este un fapt „inacceptabil”, mai ales în contextul eforturilor statelor membre de facilita accesul la vaccinare.

„Vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta. Nu o doză, ci două doze. Întârzierile în vaccinare costă vieți și economii și, cu cât campaniile de vaccinare sunt mai lente, cu atât vor apărea mai multe variante. Multe țări au rate bune de vaccinare, dar rata medie de acoperire în Europa este de doar 24%. Și mai grav este că jumătate dintre persoanele vârstnice și dintre angajații din sistemul sanitar nu sunt încă vaccinați. Este inacceptabil, pentru că asta arată că suntem departe de acoperirea recomandată de 80% a populației adulte”, a spus șeful OMS Europa, conform Digi24.


loading...
Partenerii noștri