O nouă teorie a conspirației provoacă frică extremă printre oameni: scenariul apocalipsei, în relație cu încălzirea globală. AI-ul - inteligența artificială a accentuat anxietatea unui bărbat, care a decis să se sinucidă, în cele din urmă.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2023/03/ucidere-robot-chatgpt.jpg)
Inteligența artificială a produs prima victimă: un bărbat din Belgia s-a sinucis după ce a discutat cu chatul despre „criza climatică”.
Presa internațională scrie că belgianul, tată a doi copii, a ajuns să dezvolte o frică extremă, o anxietate, o senzație paranoică ce l-a determinat să-și pună capăt zilelor.
Chatbotul numit „Eliza” a prezentat scenarii apocaliptice legate de schimbările climatice, un subiect destul de controversat. Totuși, bărbatul, în vârstă de „peste 30 de ani” a dat crezare robotului.
Omul a ajuns să fie absorbit de o himeră
Soția omului decedat a făcut dezvăluirea, pentru presa belgiană, citată de Daily Mail:
„Fără aceste conversații cu robotul, soțul meu ar fi fost aici”, a declarat văduva.
Decesul bărbatului a alertat autoritățile, care se tem că acest eveniment ar putea reprezenta „un precedent periculos care trebuie luat foarte în serios”.
Bărbatul a început să discute cu chatbotul în urmă cu doi ani de zile. Individul a hotărât că Eliza, un computer care vorbește în baza unor algoritmi introduși de niște informaticieni, este cel mai bun confident.
„Eliza răspundea la toate întrebările. Ea a devenit confidentul lui. Ea era precum un drog, folosit de dimineața până seara, fără de care nu putea supraviețui”, a mai avertizat femeia.
Robotul nu a împiedicat omul să se sinucidă
Și mai grav este faptul că bărbatul și-a împărtășit gândurile de suicid, iar robotul nu a încercat să-l împiedice.
În urma sinuciderii, familia bărbatului decedat a vorbit cu ministrul de la Digitalizare și a atras atenția asupra pericolului social.
„Sunt deosebit de impresionat de tragedia acestei familii. Ceea ce s-a întâmplat este un precedent serios ce trebuia luat foarte în serios”, a declarat ministrul Mathieru Michel.
„Odată cu popularizarea ChatGPT, publicul larg a descoperit potențialul inteligenței artificiale. În timp ce oportunitățile sunt infinite, pericolul de a-l folosi în viața de zi cu zi trebuie luat în considerare”, a mai precizat oficialul guvernamental.
Creatorul chatbotului susține că echipa din spatele proiectului a început să lucreze pentru a-l face „mai sigur”.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20