Semnal de alarmă tras de cercetători: Pacienţii care se vindecă de COVID pot avea suferi probleme grave la nivelul creierului!

Apar noi date în ceea ce priveşte modul în care noul coronavirus afectează corpul uman, după ce pacienţii sunt declaraţi sănătoşi. Un nou studiu arată că persoanele care se vindecă de COVID pot suferi probleme grave la nivelul creierului. Cele mai periculoase cazuri de infecție sunt asociate cu un declin mental ce echivalează cu îmbătrânirea creierului cu zece ani.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 13:41
Semnal de alarmă tras de cercetători: Pacienţii care se vindecă de COVID pot avea suferi probleme grave la nivelul creierului!

Un studiu, unde au fost prezenţi 84.000 de subiecţi, condus de Adam Hampshire, medic la Imperial College London, a subliniat efecte îngrijorătoare ale noului virus chinezesc asupra creierului uman. De altfel, pacienţii cu forme severe de COVID-19, pot suferi un deficit cognitiv semnificativ timp de câteva luni.

„Analizele noastre se aliniază opiniei potrivit căreia există consecinţe cognitive cronice ale COVID-19”, au scris cercetătorii într-un raport. „Oamenii care şi-au revenit, inclusiv cei care nu mai manifestă simptome, au prezentat deficite cognitive semnificative”.

Cercetătorii care au supraveghiat cercetarea spun, însă, că rezultatele studiului ar trebui analizate prudent şi că testele trebuie continuate pentru a obţine date concludente.

„Funcţiile cognitive ale participanţilor nu au fost evaluate înainte de COVID-19, iar rezultatele nu reflectă recuperarea pe termen lung”, spune Joanna Wardlaw, profesor de neuroimagistică aplicată la Universitatea din Edinburgh. „Astfel, orice efect poate fi pe termen scurt”.

 


loading...