Semnalul de alarmă al medicului Alexandru Rafila: „Numărul deceselor va creşte, la fel şi cel al cazurilor de la ATI”

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a vorbit la Digi24 despre numărul mare de cazuri raportate zilnic şi susţine va creşte atât numărul de decese, cât şi cel al cazurilor noi.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 18:21
Semnalul de alarmă al medicului Alexandru Rafila: „Numărul deceselor va creşte, la fel şi cel al cazurilor de la ATI”

Profesorul susţine că este o creştere evidentă a numărului de cazuri, însă este una lentă. Cu toate acestea, medicul consideră că în România va un număr mare de decese provocate de infecţia cu coronavirus.

Citeşte şi: Dr. Rafila, despre reinfectare: „Există persoane la care eliminarea virusului durează mai mult, dar asta nu înseamnă reinfectare”

„Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi” , a declarat medicul.

Conform medicului, numărul mare de decese vine în contextul celor 1000 de cazuri raportate zilnic în ultimele două săptămâni. Atenţia şi grija lui Alexandru Rafila se îndreaptă către secţia de terapie intensivă, care ar putea să nu mai facă faţă numărului mare de pacienţi.

„Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă. Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către terapie intensivă” , susţine Alexandru Rafila.