Semnarea protocolului de colaborare PSD-UNPR, amânată: Liviu Dragnea: E o zi complicată pentru Gabriel Oprea

Semnarea protocolului de colaborare dintre PSD și UNPR a fost amânată, potrivit România TV. Liviu Dragnea a precizat înaintea începerii votului în Senat că se va stabili o nouă dată cu UNPR după votul din plenul Senatului privind cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea.

RomaniaTV.net
03 feb. 2016, 08:07
Semnarea protocolului de colaborare PSD-UNPR, amânată: Liviu Dragnea: E o zi complicată pentru Gabriel Oprea

Liviu Dragnea a declarat că textul protocolului a fost discutat și finalizat marţi seară, însă semnarea a fost amânată după votul din Senat privind cererea de urmărire penală în cazul lui Gabriel Oprea.

Astfel, membrii PSD au fost singurii care au sosit la întâlnirea cu UNPR, în ziua în care senatorii decid dacă votează pentru ridicarea imunității lui Gabriel Oprea.

Am discutat cu domnul Oprea și am stabilit împreună că facem discuția după votul de astăzi. E o zi complicată pentru Gabriel Oprea. Am înţeles. O să ne vedem după prânz să stabilim o zi. Tocmai ca să nu existe niciun dubiu că ar fi o legătură între protocol și votul de astăzi, am luat decizia să se semneze după ziua de azi. (n.r. miercuri)”, a spus Liviu Dragnea.

PSD şi UNPR au negociat, la nivel de conduceri de partid, un protocol de colaborare care urma să fie semnat miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.30.

Documentul în trei puncte nu va mai fi semnat, însă, înainte de votul din Senat privind încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele preşedintelui UNPR Gabriel Oprea în dosarul „Coloana Oficial”, care va avea loc miercuri, după ora 10.30.

După luarea unei decizii în Senat se va stabili şi când va fi semnat protocolul de colaborare dintre PSD şi UNPR.

Documentul în trei puncte privește colaborarea celor două formațiuni la alegerile locale, votul într-un singur tur de scrutin și candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă.

„Noi avem un protocol de alianță — Alianța de Centru Stânga—, împreună cu PSD. În mod normal, nici nu trebuia să discutăm dacă nu mergem pe liste comune. Am vorbit cu dl președinte Dragnea. (…) Se prevăd toate lucrurile, inclusiv număr de locuri în Parlament”, declara, marți, Gabriel Oprea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele UNPR, Gabriel Oprea, au avut o discuție și cu grupurile parlamentare pentru a stabili prevederile protocolului de colaborare, după cum au declarat surse parlamentare.

Joia trecută, la Sinaia, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că social-democrații vor propune UNPR și ALDE încheierea la nivel local de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, el adăugând că PSD nu va face alianțe cu PNL sau PMP.

„Am decis că vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizațiilor PSD și, respectiv, UNPR ca, acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral și se măresc șansele de câștig în alegeri, pot încheia alianțe electorale în condițiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al șanselor de câștig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord și colegilor din ALDE. (…) Nu vom face alianțe electorale cu o altă formațiune politică. (…) Nu facem nici cu PNL, nici cu PMP, nu facem alianțe electorale decât ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se înțeleg la nivel local”, declara Dragnea.