Semnătura lui Augustin Lazăr pe o adresă privind clasarea unui dosar în care era vizat Iohannis

Dosarul este 595/P/2014 și documentul este adresat lui Marinescu Marius Albin din municipiul Sibiu.    

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 20:16
Semnătura lui Augustin Lazăr pe o adresă privind clasarea unui dosar în care era vizat Iohannis

Luni seară,  A3 a publicat o adresă oficială emisă în care la câteva zile după alegerile prezidențiale din 2014, semnată de Augustin Lazăr, la acea vreme procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în care se face referire la dispunerea clasării unui dosar în care era vizat Klaus Iohannis.

Dosarul este 595/P/2014 și documentul este adresat lui Marinescu Marius Albin din municipiul Sibiu.  

„Vă comunicăm în copie ordonanța cu nr.de mai sus din 20.11.2014 prin care s-a dispus clasarea cauzei”, se arată în documentul semnat de Augustin Lazăr, potrivit documentul menționat.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis o precizare a procurorului general Augustin Lazăr, după apariţia raportului Inspecţiei Judiciare care stabilit că preşedintele Klaus Iohannis a fost cercetat în 16 dosare penale, când era primar al Sibiului, pe probleme privind retrocedări imobiliare.

Într-un singur dosar s-a dispus urmărirea penală in personam împotriva lui Klaus Iohannis, în 2006, însă actualul preşedinte a fost scos de sub urmărire în 2009.

Alte două care îl priveau pe Klaus Iohannis au fost repartizate către procurori de Augustin Lazăr, care la vremea respectivă (2014) era şeful Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia.

Klaus Iohannis a avut dosar penal „in personam”, pentru abuz în serviciu, în 2006

Inspecţia Judiciară a trimis la CSM raportul întocmit ca urmare a controlului la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, care a vizat dosarele în care a fost cercetat Klaus Iohannis. În document se precizează că fostul primar al Sibiului a fost cercetat în 16 dosare, iar în unul dintre ele s-a dispus începerea urmăririi penale in personam faţă de Klaus Iohannis, în 2006, pentru retrocedări. Ulterior, s-a Klaus Iohannis a fost scos de sub urmărire penală. În celelalte dosare, s-a dispus neînceperea urmăririi penale sau ancheta s-a desfăşurat doar in rem (asupra faptei).

Alte dosare în care a fost implicat numele lui Klaus Iohannis au fost fost repartizate pentru instrumentare de către Augustin Lazăr, la vremea respectivă procuror-şef al Parchetului Alba Iulia. În ambele s-a dispus clasarea de către procurorii de caz.

Augustin Lazăr declara în octormbrie 2018, la Antena 3, că „Niciodată nu am semnat o ordonanță de clasare într-un dosar care îl viza pe Iohannis”.