Semne că iubitul tău vrea să-ţi controleze viaţa

Cu totii incercam sa avem un oarecare control asupra partenerilor nostri de viata. Insa dorinta de a ne sprijini partenerul e la mica distanta de zona de control a lui. Si adesea poti fi convinsa ca iubitului tau ii pasa cu adevarat de tine, insa trebuie sa fii foarte atenta la nuante si gesturi, fiindca unele se pot transforma in obsesii.

RomaniaTV.net
01 nov. 2012, 21:23
Semne că iubitul tău vrea să-ţi controleze viaţa

Toate formele de control sunt grave, oricum ar fie ele, iar specialistii dezvaluie cateva indicii ca iubitul tau incearca sa te controleze.

Pierderea increderii in tine insati

Mai ales atunci cand vrei sa faci ceva de una singura, incepe sa-ti minimalizeze calitatile si sa te convinga ca oricum nu esti in stare de mare lucru fara ajutorul lui. Si mereu iti induce ideea ca ai nevoie mare de el ca sa devii o persoana mai buna. Scopul e sa te faca sa-ti pierzi increderea in tine.

Nu-i place sa iesi in oras doar cu prietenii tai

Iti spune mereu ca prietenii tai au o influenta negativa asupra ta? Iti sugereaza ca nu-ti face bine compania lor? E foarte posibil ca in scurt timp sa incepi sa-ti pierzi toti prietenii si sa te trezesti singura.

Te pune la incercare

Iti pune mereu intrebari ciudate si incearca sa obtina confuzia ta, prin raspunsuri contradictorii. Iti sugereaza ca te contrazici singura si incearca sa-ti dovedeasca ca nu esti sigura pe tine.

Vrea sa stie absolut tot despre tine

Nu suporta secretele! Te descoase pana la ultimul gand, iti spune toate parolele lui si asteapta acelasi lucru la schimb. Daca cumva iti scapa un detaliu al vietii tale de peste zi, se arata dezamagit si suparat ca nu i l-ai spus si lui.

Te urmareste constant

Vrea sa-l informezi si daca iesi la o simpla cafea cu colegii de birou in pauza de pranz si sa-i comunici fiecare pas pe care-l faci cand el nu e in preajma.

Nu-i place sa vada ca te distrezi cand el nu e de fata

De obicei, se vede cu ochiul liber: cand iesi intr-o seara cu prietenii si te intorci acasa binedispusa, el e imbufnat si nervos. Cand il intrebi ce are, gaseste tot felul de scuze si isi mentine atitudinea.

Te contrazice si iti demonteaza teoriile

Se prevaleaza de orice ii spui ca sa-ti demonstreze ca el are dreptate. Tine minte o anumita confidenta, apoi, cand ii vine mai bine si se iveste ocazia, utilizeaza ce i-ai spui tu, ca sa-ti demonteze teoriile. Il auzi repetand des: „Ti-am spus eu ca asa e!” sau „A avut dreptate X, cand ti-a spus asta, asta e defectul tau, l-au vazut si altii”.

E gelos

La inceput s-ar putea sa te distreze, insa in timp gelozia devine extrem de obositoare si ucide increderea in cuplu.

Nu reusesti sa faci nimic important fara el

Cand reusesti sa faci ceva ce ti-ai dorit, incearca sa minimalizeze importanta acelui lucru. Iti spune ca oricum nu era mare lucru. Pe de alta parte, sustine ca un pas exterm de important pe care l-ai facut a fost s-o lasi mai moale cu prietenii, si ca asta ajuta cu adevarat relatia voastra.

Niciodata nu e vina lui

In schimb, e mereu vina ta. Si daca face o greseala in trafic, cu masina, mereu e vina altcuiva. Iar certurile dintre voi doi tot asa sfarsesc: tu mereu ajungi sa-ti ceri scuze pentru amandoi.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro