Semne că pielea ta îmbătrâneşte înainte de vreme

Există numeroase semne care arată că îmbătrânești, precum apariția ridurile de pe frunte sau a pungile de sub ochi. Însă există câteva semnale mai puțin cunoscute și mai subtile care arată că pielea îți îmbătrânește, pe care e bine să le știi.

RomaniaTV.net
13 sept. 2016, 11:35
Semne că pielea ta îmbătrâneşte înainte de vreme

Ai pete cauzate de soare

Prezența petelor cauzate de soare când ai între 20-30 de ani ar trebui să fie un apel de trezire, spun specialiștii. Dacă ai observat că ai astfel de urme și nu ai făcut încă 20 de ani, înseamnă că te-ai expus foarte mult la soare fără protecție solară.

Pentru că nu ne putem întoarce în trecut, putem să minimizăm daunele și să încetinim procesul de îmbătrânire a pielii prin utilizarea unui produs de protecție cu spectru larg sau care are factor de protecție mai mare de 30. Vitamina C poate minimiza daunele radicalilor liberi și să protejeze pielea de razele ultraviolete. Seara, folosește un produs cu retinol pentru a stimula producția de colagen și pentru a menține pielea puternică și suplă.

Mâini pipernicite

Pierderea țesutului subcutanat duce la o față suptă și mâini pipernicite. Acest proces este atât de lent încât niciun individ nu poate percepe inițial nicio diferență. În pielea matură, acidul hialuronic este limitat, motiv pentru care pielea își pierde din textură și din grosime.

Citeşte şi  Produse din bucatarie care iţi fac pielea frumoasă

Pielea de pe gât este colorată neuniform

Culoarea neuniformă pe părțile laterale ale gâtului și pe decolteu este dovada pigmentării pielii mult prea devreme, spun dermatologii. Specialiștii recomandă produsele cu antioxidanți și cu vitamina C pentru a uniformiza culoarea pielii gâtului.

Riduri de-a lungul obrajilor

Oamenii dezvoltă riduri doar de la mișcarea gurii, astfel încât acestea nu sunt într-adevăr semne de îmbătrânire precoce. Dar, în cazul în care liniile fine și ridurile apar în mijlocul obrajilor când ai între 20 și 30 de ani, atunci înseamnă că pielea îmbătrânește înainte de vreme. 

Te mănâncă des pielea

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde o parte din umiditate. Membranelor celulare devin mai poroase, contribuind la o piele aspră la atingere. În consecință, apare senzația de mâncărime a pielii și o sensibilitatea accentuată.

Află ce se întâmplă cu pielea dacă nu te demachiezi