Semne că poţi suferi de sciatică

Durerea de spate, care radiază şi de-a lungul altor zone ale corpului, poate semnala prezenţa sciaticii. Cel mai des durerile apar din cauza herniei de disc, care afectează nervul sciatic. Iată ce semne poate avea sciatică.

RomaniaTV.net
03 nov. 2016, 10:01
Semne că poţi suferi de sciatică

Durere care iradiază către fese

Sciatica poate să dea dureri către fese, către gambe, ori către partea posterioară a coapsei. Astfel, durerile apar de-a lungul nervului sciatic, cel mai mare din organismul uman. Cel mai adesea durerile sunt provocate de boli precum hernia de disc, stenoză de canal lombar, cât şi din cauza unei tumori.

Slăbiciune în genunchi

Sciatica se poate manifesta prin apariţia senzaţiei de slăbiciune la genunchi. Atunci când nervul sciatic este apăsat, apar tot felul de senzații nedorite, cum ar fi durerea, slăbiciunea, furnicăturile. Este un semnal de alarmă pentru medici când durerea şi slăbiciunea apar la un singur genunchi.

Durerile cauzate de sciatică pot fi intensificate de strănut, mersul pe jos pe distanţe lungi ori de statul pe scaun pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citeşte şi  Cele mai bune poziţii de somn pentru diferite boli

Cum se pune diagnosticul

Medicul îi va pune persoanei care suferă de dureri mai multe întrebări referitoare la istoricul său medical, apoi urmează un examen fizic. Printre testele recomandate se numără testele musculare, radiografia coloanei vertebrale, tomografia computerizată (CT). Afecţiunea poate fi prevenită prin efectuare de exerciţii fizice în mod regulat. încearcă să eviţi încălţămintea incomodă sau cea cu tocuri şi nu ridica greutăţi mari, care să solicite coloana vertebrală.

Tratament

Dacă ai fost diagnosticat cu sciatică, tratamentul este stabilit în funcţie de gravitatea bolii, cât şi de alte aspecte. În forme uşoare, simptomele trec după odihnă, comprese reci şi fierbinţi, masaj medical şi exerciţii de stretching. În alte situaţii însă, poate fi nevoie de administrarea de medicamente, chiar şi de intervenţie chirurgicală.

Mai pot da rezultate reflexoterapia, acupunctura şi remediile naturiste.

Descoperă care sunt terapiile eficiente în sciatică