Semne care dezvăluie depresia bărbaţilor

Depresia  este o o boală serioasă şi trebuie tratată ca atare. Aceasta afectează atât femeile cât şi bărbaţii, nu ţine seama de mărimea contului din banca, n-are preferinţe de vârstă, profesie, etc. În România nu există date clare privind numărul bolnavilor, însă în SUA nu mai puţin de 5 milioane de bărbaţi sunt diagnosticaţi ca depresivi. În cazul în care nu este tratată depresia îi impinge pe oameni chiar la sinucidere.

RomaniaTV.net
22 apr. 2012, 08:40
Semne care dezvăluie depresia bărbaţilor

După cum un tratament corespunzător îi readuce pofta de viaţă suferindului. Iată care sunt principalele semne pe care trebuie să le luaţi în seamă atunci când vine vorba despre depresie.

Primul semn de depresie: oboseala

Oamenii depresivi suferă o serie de schimbări fizice şi emotionale. Spre exemplu, activitatea intelectuală devine mai lentă, de asemenea reacţiile şi mişcările.

 

Prea mult sau prea putin somn  poate insemna depresie

Problemele cu somnul, precum insomnia – trezire dimineata devreme – precum si excesul de somn sunt simptomele comune ale depresiei. Sunt persoane care chiar si dupa 12 ore de somn tot se simt rupti de oboseala.


Dificultati de concentrare

Barbatilor afectati de depresie le scade abilitatea de a procesa informatia ceea ce inseamna ca nu vor putea sa se concentreze la munca si la indeplinirea sarcinilor de serviciu. Acestia nu se mai implica deloc in ceea ce fac, par mereu absenti, chiar daca fizic sunt in aceeasi incapere, punandu-si astfel,job-ul in pericol.

 

Furie si ostilitate = depresie

In cazul unor barbati, depresia se manifesta prin stari de furie si ostilitate sau chiar agresivitate. Potrivit specialistilor, daca un subiect realizeaza ca ceva nu este in regula cu el vrea sa-si demonstreze lui, insusi, ca este puternic si capabil de fapte mari. Furia si ostilitatea sunt diferite de iritabilitate, primele doua sunt emotii mult mai puternice.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro