Semne clare că eşti într-o relaţie toxică şi nu-ţi dai seama

Principalul motiv pentru care este indicat sa inaintezi lent intr-o relatie de cuplu este ca nu poti sa cunosti adevarata natura a partenerului decat dupa mai mult timp, uneori chiar un an sau doi. O buna cunoastere a partenerului de cuplu te poate feri de o potentiala relatie toxica. Totusi, sunt anumite persoane care inainteaza in relatii fara sa-si dea seama ca sunt, in realitate, in relatii toxice.

RomaniaTV.net
02 mart. 2015, 06:52
Semne clare că eşti într-o relaţie toxică şi nu-ţi dai seama

Iata semnele clare ale unei relatii toxice!

Te intrerupe foarte des

O persoana care te intrerupe in momentul in care vorbesti, aproape in orice fel de discutie, indica, de fapt, ca nu-i pasa de parerea ta si de persoana ta. Partenerii de cuplu care intrerup in permanenta celelalte jumatati sunt genul de oameni foarte egoisti care adora sa se auda pe sine. Asta duce la o scadere drastica a increderii in fortele proprii. Poti evita declinul lent, dar sigur prin a spune cu calm „Imi pare rau, dar n-am terminat de spus ce aveam de spus”. Daca aceasta remarca este insotita si de o atingere de mana, atunci impactul este cu atat mai puternic.

Te corecteaza in permanenta

Daca partenerul te corecteaza in permanenta indiferent de subiectul de discutie – cheltuielile casei, ultima iesire in oras, ora la care v-ati intors acasa, mancarea aleasa, etc – atunci poti sa te astept la ce-i mai rau. Acest tip de comportament are un puternic efect negativ asupra partenerului care este vesnic corectat. El va ajunge sa aiba impresia ca paseste mereu pe coji de oua si va ajunge sa-i fie teama sa spuna aproape orice doar ca sa nu greseasca, afectandu-i drastic increderea in sine.

Arata ca el/ea stie sau face mereu mai bine

Partenerii de cuplu care incearca vesnic sa demonstreze ca ei stiu mai bine, ca ei fac mai bine decat celelalte jumatati sunt persoane cu care poti avea doar relatii toxice. Practic, impactul este acelasi ca la anterioarele comportamente: destabilizeaza si distruge increderea in sine.

Este exagerat de dependent

Nu doar persoanele puternic dominante dezvolta relatii toxice, ci si acelea exagerat de dependente, care au nevoie de prezenta si sfaturile permanente ale celuilalt in cele mai mici detalii, dar si care necesita atentie continua. Partenerii exagerat de dependenti ajung sa „suga” emotional cealalta jumatate, reusind chiar sa-i creeze probleme in acele aspecte ale vietii teoretic independente de relatia de cuplu, cum ar fi cariera.

Te sufoca

Un alt grad al dependentei in relatia de cuplu toxica este aceea a sufocarii efective a partenerului mai rational, mai independent, prin invadarea a absolut orice aspect al vietii acestuia: de la discutiile telefonice si intalnirile cu parinti la relatia cu colegii de serviciu.

Citeste continuarea pe Lyla.ro