Semne hormonale că îmbătrâneşti prea repede

Femeile considera ca in viata lor exista trei momente principale din punct de vedere hormonal: prima menstruatie, nasterea si menopauza. Adevarul este ca intre aceste trei etape principale, mai sunt si cateva intermediare, plasate intre perioada fertila si perimenopauza.

RomaniaTV.net
11 ian. 2016, 21:44
Semne hormonale că îmbătrâneşti prea repede

Perimenopauza apare mult mai devreme decat femeile isi pot da seama: in jurul varstei de 35 de ani. Glandele primesc treptat semnalul sa produca cat mai putini hormoni, pana cand ovulatia inceteaza pentru totdeauna. Este un fel de pubertate inversata.

Cum iti dai seama ca experimentezi perimonopauza?

Primul semn ca ai intrat la perimenopauza este aparitia ciclurilor neregulate. Productia hormonala scade, asa ca ovulatia nu se va mai produce regulat. Femeile se asteapta ca ciclurile lor menstruale sa fie regulate pana la instalarea menopauzei, insa acesta este un proces lung si lent care poate incepe de la 30 de ani.

Alte semne ale perimenopauzei sunt:
– extenuare fizica
– lipsa somnului
– anxietate
– lipsa libidoului
– acnee
– acumulare de kilograme

Totusi, aceste semne nu inseamna neaparat instalarea perimenopauzei, ci semne ale imbatranirii premature.

Daca incepi sa faci cateva modificari ale stilului de viata, imediat ce observi aceste semne, poti tine sub control situatia.

Iata ce modificari poti face pentru a preveni imbatranirea prematura, dar care te ajuta sa incetinesti procesul perimenopauzei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.