Semne surprinzătoare că ai imunitatea scăzută

Un sistem imunitar bun e capabil să lupte cu numeroase infecţii şi atacuri asupra organismului, însă stilul de viaţă modern duce deseori la slăbirea imunităţii şi de cele mai multe ori nu ne dăm seama de asta decât atunci când descoperim că nu mai scăpăm de răceli sau că facem toate gripele şi bolile care circulă în momentul respectiv. Iată de la specialiştii de la Prevention.com câteva surprinzătoare semnale de alarmă pe care le trage sistemului tău imunitar. Învaţă să le recunoşti şi încearcă să le combaţi.

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 10:49
Semne surprinzătoare că ai imunitatea scăzută

1. Mănânci prea multe dulciuri

Un studiu a arătat că mâncând 100 g de zahăr (cât se află în doar trei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de luptă cu bacteriile cel puţin 5 ore după consumarea zahărului.

Soluţia: Bea cel puţin o cană de ceai verde pe zi, băutura plină de antioxidanţi, capabili să neutralizeze radicalii liberi, responsabili de numeroase boli. Vitamina C e şi ea un „carburant” extrem de eficient pentru imunitate, aşa că încearcă să bei măcar o dată pe zi o limonadă făcută cu sucul unei lămâi.

2. Nu bei destulă apă

Există un motiv întemeiat pentru care medicii insistă pe consumarea a cât mai multor lichide când eşti bolnav. Organismul tău are nevoie de multă apă pentru a elimina toxinele – şi da, cafeaua şi ceaiul sunt considerate surse acceptabile de apă. Cantitatea ideală de lichide care trebuie băută zi de zi variază de la o persoană la alta. Dacă urina ta e de culoare galben deschis, atunci bei destule lichide.

3. Ai nişte kilograme bune în plus

Excesul de greutate e nesănătos pentru inimă, creier şi alte organe, însă poate că nu ştii că e nociv şi pentru sistemul imunitar. De fapt, mare parte dintre cei care s-au îmbolnăvit de gripă porcină în timpul epidemiei şi au făcut formele cele mai grave au aceeaşi caracteristică: un indice de masă corporală de peste 40, adică aveau obezitate morbidă. Greutatea excesivă cauzează dezechilibre hormonale şi inflamaţie, ceea ce slăbeşte capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infecţiile.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro