Semnele care îţi arată că cineva te minte

Nu îţi dai seama când eşti minţită? O nouă cercetare a Dr. Leanne ten Brinke, un psiholog de la Scoala de Business Hass de la Universitatea din California, ne arată că instinctele noastre în depistarea mincinoşilor sunt destul de puternice.

RomaniaTV.net
25 feb. 2015, 12:31
Semnele care îţi arată că cineva te minte

Dr. Lillian Glass, un analist comportamental si expert al limbajului trupului, care a lucrat cu FBI-ul pentru a demasca semnalele de deceptive, spune ca atunci cand incerci sa depistezi daca cineva te minte, trebuie mai intai sa intelegi cu anume actioneaza de fapt acea persoana. Apoi, vei fi nevoita sa acorzi mai multa atentie expresiei faciale, limbajului trupului, tiparului de vorbire.

Iata care sunt cele 11 semne care te ajuta sa iti dai seama ca cineva te minte.

Isi schimba repede pozitia capului

Daca observi ca persoana pe care o intrebi ceva, isi schimba brusc pozitia capului, s-ar putea sa te minta cu privire la ceea ce te intereseaza. „Capul va fi tras inapoi, plecat in jos sau inclinat intr-o parte”, scrie Glass. Acest lucru se va intampla de cele mai multe ori inainte ca o persoana sa iti raspunda la intrebare.

Citeşte şi Cum ştii când eşti minţit? Analiza facială şi semne comportamentale VIDEO

Isi schimba modul in care respira

Cand cineva te minte, vei observa ca va incepe sa respire din ce in ce mai greoi. „Este o actiune din reflex”, spune Glass. Cand li se schimba modul in care respira, umerii se vor ridica si vocea se va pierde. „De fapt, raman fara aer pentru ca presiunea sangelui se schimba. Corpul tau experimenteaza acest tipde schimbari atunci cand este stresat sau simti o oarecare tensiune, atunci cand minti.”

Sta nemiscat

Se stie ca oamenii devin foarte agitati atunci cand mint, dar Glass recomanda sa fim atenti si la persoanele care nu se misca deloc. „Ar putea fi un semn ca se duce o lupta interioara, iar interlocutorul nu stie cum anume sa mai actioneze la ceea ce se intampla”, adauga Glass.

Repeta cuvinte si fraze

Asta se intampla pentru ca incearca sa te convinga si sa se convinga de ceea ce spune.„Incearca sa demonstreze ca nu minte. Spre exemplu, ea sau el ar putea sa spuna: Nu am facut… nu am facut…” in mod repetat.

Aduce prea multa informatie

„Un semn clar ca cineva te minte este atunci cand acea persoana iti da prea multe informatii si detalii legate de intrebarea simpla pe care i-ai adresat-o”. Mincinosii vorbesc de regula foarte mult pentru ca spera ca ceva o sa se intampla si ceilalti o sa ii creada.

Isi atinge sau isi acopera gura

Iti dai seama imediat ca esti mintita atunci cand persoana duce mana la gura sau isi acopera buzele ca reactie la intrebarea ta. „Cand adultii isi acopera buzele cu mana inseamna ca nu dezvaluie nimic si nu vor pur si simplu sa spuna adevarul.”

Instinctiv isi acopera partile vulnerabile ale corpului

Aici pot intra parti ale corpului ca gatul, pieptul, capul sau abdomenul. Glass nu a crezut in aceste semne pana cand s-a alaturat FBI si a avut un caz in care cel aflat in boxa martorilor si-a acoperit partea din fata a gatului si a mintit.

Citeste mai mult pe feminis.ro.