Semnele care îţi arată că telefonul tău este urmărit sau ascultat. Tasta care îţi spune adevărul

Sunt multe motive pentru care cineva ar putea fi interesat să asculte un smartphone și apelurile telefonice. Poate fi un hoț, șeful tău, soțul tău, soția sau doar un maniac. În general, confidențialitatea majorității oamenilor este destul de fragilă cu telefoanele mobile.

20 ian. 2023, 10:43
Semnele care îţi arată că telefonul tău este urmărit sau ascultat. Tasta care îţi spune adevărul
Semnele care îți arată că telefonul tău este urmărit sau ascultat 

Avem telefonul ascultat sau nu? Semnele care trebuie să ne atragă atenția și alte informații utile. Prin anumite metode, există riscul ca fișierele din telefonul tău să ajungă pe mâna hackerilor sau altor curioși, motivați dintr-un punct de vedere profesional sau altul.

Cea mai cunoscută metodă prin care cineva îți poate intercepta apelurile este printr-un atac KNOB (Key Negotiation Of Bluetooth), adică prin conectarea la telefonul tău via Bluetooth. De aceea, e indicat ca, atunci când nu o folosiți, să opriți această funcție a telefonului.

Atenție. La fel ca Bluetooth-ul, Wi-Fi-ul este o tehnologie de transfer de date wireless. Modul în care Wi-Fi-ul funcționează este diferit, dar hackerii îl pot folosi pentru a lansa același tip de atacuri.

Categoria de utilizatori de WhatsApp care nu va mai putea folosi aplicația din 2023. Accesul va fi restricționat de pe aceste tipuri de telefoane
Proporțional cu progresul tehnologic, telefoanele mobile au acces nelimitat la informații persoanele ale posesorilor. Din păcate, acestea pot fi folosite împotriva ta, dacă ajung în mâinile unor persoane rău intenționate. Accesul la convorbiri și la datele din telefon se poate face foarte ușor, prin intermediul software-urilor care permit acest lucru. Majoritatea nu oferă niciun indiciu, iar utilizatorii nici nu știu că sunt supravegheați.

Dacă ai observat vreodată unele dintre aceste semne, există o mare probabilitate ca și telefonul tău să fie urmărit sau ascultat:

 

Oricine poate asculta conversațiile care le efectuați cu telefonul mobil personal dacă la un moment dat a avut acest telefon în mână și are astfel de intenții.

Sigur că suntem interesați și dornici să știm dacă telefonul ne este ascultat, pentru a reuși să ne menținem confidențialitatea.

Majoritatea oamenilor sunt, de obicei, șocați de capacitățile software-ului de spionaj pentru telefonul mobil. Acum oricine poate cumpăra foarte ușor un astfel de software, unele la prețuri accesibile. Orice persoană va fi surprinsă să descopere că telefonul mobil este ascultat și va fi cel puțin supărat de încălcarea intimității.

Cu toate acestea, pentru unele persoane, consecințele pot fi mai grave. Majoritatea oamenilor de afaceri sunt de obicei mai expuși riscului, deși oricine are intimitatea încălcată de software-ul de spionaj este pus într-o situație delicată.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți prea multe griji, deoarece există câteva indicii prin care puteți detecta dacă aveți aplicații software spion pe telefon, dacă acesta este ascultat sau monitorizat.

Vă prezentăm câteva semne care vă pot ajuta să aflați dacă telefonul dvs. mobil are astfel de probleme.

USB-C va fi singurul tip de încărcător pentru telefoane la nivelul UE. Apple va fi obligată să schimbe mufele de la iPhone

  1. Sunete ciudate în timpul apelurilor

În cazul în care auziți voci la distanță, statice sau clik-uri și sunete care vin prin telefonul dvs. mobil atunci când efectuați sau primiți un apel, acestea pot fi semne că cineva a accesat telefonul. Acest lucru nu este normal în rețelele moderne. Este un lucru din trecut și asociat doar cu rețelele analogice sau vechi. În cazul în care auziți fragmente de voci, poate exista posibilitatea ca pe telefonul dvs. să fie instalat un software de ascultare a telefonului.

  1. Scăderea capacității bateriei

Scăderea inexplicabilă a capacității bateriei este o altă indicație excelentă că un telefon este ascultat. Orice smartphone ascultat va înregistra toate activitățile și le va trimite către un dispozitiv terț. Acest lucru va însemna o creștere a utilizării bateriei telefonului și bateria se va descărca mult mai repede. Un telefon mobil ascultat va înregistra convorbiri tot timpul, când este pornit dar și când este inactiv. Ca urmare, solicitarea mai intensă a telefonului va duce la scurtarea duratei de viață a bateriei. Puteți verifica acest lucru utilizând bateria telefonului mobil pe un alt telefon mobil de același model. În cazul în care acumulatorul dvs. utilizează mai multă energie pe telefonul propriu decât pe un alt telefon de același model, există șanse ca telefonul să fie monitorizat.

  1. Telefonul mobil afișează activitate atunci când nu este utilizat

Se aprinde ecranul telefonului smartphone sau emite zgomote când nu îl folosiți? Repornește uneori fără nici un motiv? Dacă oricare dintre acestea lucruri se întâmplă, atunci sunt șanse ca cineva să aibă în secret acces la telefonul dvs.

  1. Durează mai mult până când telefonul se închide

Orice telefon mobil va trebui întotdeauna să se comporte la fel, ori de câte ori îl închidem. În cazul în care dispozitivul dvs. mobil transmite date unor persoane, va avea nevoie de mai mult timp pentru a finaliza procesul înainte de a se opri. Acest lucru face să dureze mai mult când îl închidem, mai ales după ce ați trimis un mesaj text, ați primit un apel, un e-mail sau după navigarea pe Internet. Există șanse ca el să trimită date către un dispozitiv terț.

  1. Temperatura bateriei crește

Temperatura bateriei telefonului mobil poate fi, de asemenea, un bun indicator pentru telefonul dvs. mobil. În cazul în care telefonul se simte cald când nu îl utilizați, este posibil ca acesta să transmită date către un alt dispozitiv.

  1. Când primiți mesaje SMS mai puțin obișnuite

Când primiți mesaje text ciudate care conțin caractere, simboluri sau numere aleatorii, poate fi iarăși o problemă. Software-ul de interceptare a mesajelor SMS funcționează prin transmiterea mesajelor SMS codificate către telefonul mobil, acestea putând fi văzute ori de câte ori software-ul spion nu funcționează bine. În cazul în care un astfel de lucru se întâmplă mai des, există șanse ca telefonul să fie interceptat.

7. Creșterea utilizării datelor

Există software de spionaj pentru telefonul mobil care utilizează date suplimentare pentru a verifica și colecta informațiile de pe telefonul dvs. mobil. Prin urmare, este recomandabil să vă uitați la creșterea inexplicabilă a utilizării datelor din telefonul smartphone. Cu toate acestea, cel mai bun software de spionare utilizează mai puține date și va fi imposibil de observat, dar alte software-uri necorespunzătoare vă vor dezvălui acest lucru.

Cum se ascultă un telefon mobil de la distanță? Este posibil să nu aveți idee cum se face acest lucru.

Există multe software-uri de ascultare a telefonului mobil pe piață, cu toate acestea, majoritatea celor ce fac acest lucru utilizează un software bine structurat și aproape invizibil când este instalat într-un telefon mobil. Acest lucru înseamnă că utilizatorul unui telefon mobil nu este în măsură să detecteze că este spionat.

Spionajul sau ascultarea unui telefon mobil este împotriva legilor în mai multe țări. Mulți oameni folosesc diferite programe de spionaj sau de ascultare a telefonului mobil pentru verificarea copiilor.

Există posibilitatea să utilizați software-ul pentru a spiona pe orice tip de telefon mobil și computer, fie că este vorba de smartphone Samsung, Apple sau alt tip de telefon mobil. Acest soft vă va permite să vizualizați tot istoricul apelurilor și să ascultați toate conversațiile. Există programe software care va permit să activați de la distanță microfonul de pe telefonul mobil pe care îl spionați, pentru a auzi tot ce se discută în zona unde se află telefonul mobil!

Cu toate acestea, există întotdeauna o metodă ușoară de a scoate software-ul spion de pe dispozitivul personal. Tot ce trebuie să faceți este să actualizați ultima versiune a sistemului de operare și să eliminați orice software extern care nu este de la Samsung sau de la firma de la care aveți telefonul. Asigurați-vă că faceți o copie de rezervă, scrie ilovesamsung.ro/stiri. 

Cum afli daca telefonul tau e urmarit. Ai nevoie de aceste coduri!

Telefonul este o sursa de comunicare, dar poate deveni si un izvor de informatii pentru persoane care nu-ti vor tocmai binele. Cum afli daca esti ascultat sau urmarit prin intermediul mobilului? Simplu. Folosesti cateva coduri scurte.

Cu ajutorul acestor coduri, poti afla foarte multe despre setarile telefonului, daca mesajele si informatiile tale sunt protejate sau daca esti urmarit. Iata cateva exemple:

*#21# – acest cod te ajuta sa afli daca apelurile, mesajele si alte date sunt redirectionate. Statutul diferitelor tipuri de redirectionari care au loc impreuna cu numarul si informatia care este transferata, va fi afisat pe ecranul telefonului.

##002# – cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirectionare din telefon. Este o Foloseste acest cod inainte de a trebui sa utilizezi roamingul. In acest caz, banii nu vor mai fi luati din contul tau pentru apelurile care sunt redirectionate in mod implicit catre mesageria vocala.

*#06# – poti afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Daca stii acest numar, poti gasi telefonul furat. Cand este pornit, locatia sa este transmisa automat la operatorul de retea, chiar daca este introdusa o cartela SIM diferita. Daca cineva iti cunoaste numarul IMEI, poate afla modelul si caracteristicile tehnice ale telefonului, facandu-te vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Codul lui James Bond. Exista si coduri speciale care iti permit sa afli daca exista cineva care urmareaste locatia ta si, de asemenea, coduri care iti arata daca esti urmarit. Ai nevoie de utilitarul NetMonitor si sa tastezi unul din urmatoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *

pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergi la sectiunea numita UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info si scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sunt statiile de baza situate in apropiere. Telefonul se va conecta in mod implicit la acea statie care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te inapoi la meniul principal si fa clic pe fila Informatii MM, apoi pe servire PLMN. Noteaza numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor doua numere si un site obisnuit (a patra fila din stanga), poti determina locatia pe harta a statiei de baza la care telefonul este conectat.

Statiile care creeaza suspiciune sunt in general statiile mobile – acest lucru ar putea fi un camion sau un autobuz mic, cu o antena mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte si/sau in locuri in care e o acoperire slaba la internet. Daca exista una dintre ele din apropiere, aparent fara nici un motiv logic si telefonul tau e conectat la ea, atunci e posibil sa fii urmarit.

Cum te asculta Serviciile. Daca telefonul face zgomote ciudate in timpul unei conversatii, isi pierde puterea bateriei rapid, se supraincalzeste, sau in mod neasteptat reporneste, acestea nu sunt indicii ca trebuie sa-l duci la reparat ci mai degraba un semn indicator ca esti ascultat.

Coduri DOAR pentru utilizatorii de telefoane cu android:

*#06# To check IMEI of your device, enter this code.

*#0*# To enter service menu on the very new Android phones.

*#0228# To check battery status.

*#9090# / *#1111# To make device in Service mode.

*#*#4636#*#* To get information about battery, usage statistics and device.

*#*#34971539#*#* To get all information about camera.

*#12580*369# To get software and hardware info.

*#228# For ADC Reading.

#7353# To hide test menu 2/Self Test Mode.

##7764726 To hide service menu for Motorola Droid.

*#*#273283*255*663282*#*#* For backup of our all media files.

*#*#232338#*#* It display the Wi-Fi mac address.

*#7465625# To view status of lock-phone.

*#*#3264#*#* To show RAM version.

*#*#44336#*#* To display build time and change list number.

*#*#232337#*# To see or display device’s Bluetooth address.

*#*#197328640#*#* It enables test mode for service.

*#*#8351#*#* To enable voice dial mode.

*#*#8350#*#* To disable the voice dial mode.

*#*#0842#*#* To test Back-light/vibration.

*#*#2664#*#* To test the touch-screen.

*#*#0289#*#* For Audio test.

*#*#0*#*#* For LCD display test.

*#*#232331#*#* To test Bluetooth of any Android device.

*#*#0283#*#* To perform a packet loop-back test.

*#*#1575#*#* For advanced GPS test.

*#*#1472365#*#* To Perform a quick GPS test.

*#*#0588#*#* To perform a proximity sensor test.

*#*#7262626#*#* To perform field test.

*#*#232339#*#* Testing Wireless LAN.

*#9090# To Diagnose configuration of device.

*#872564# To control U-S-B logging.

*#9900# System dump mode.

*#*#7780#*#* Reset to factory state.

*2767*3855# To format Android device.

*#*#4986*2650468#*#* To get pda, phone, H/W and RF Call Date.

*#*#1234#*#* To know about pda and firmware version.

*#*#1111#*#* For FTA Software version.

*#*#2222#*#* For FTA Hardware version.

*#*#7594#*#* To change power button behaviour once code enabled.

*#*#8255#*#* To launch Google Talk service monitor.