Semnificaţia cuvintelor rostite de Iisus pe cruce

Ce cuvinte a rostit Iisus pe cruce şi ce semnificaţie ascunsă au acestea? Iată câteva fraze prin care Fiul Omului s-a revelat în faţa pământenilor!

RomaniaTV.net
29 apr. 2016, 06:41
Semnificaţia cuvintelor rostite de Iisus pe cruce

Mantuitorul a rostit mai multe propozitii dupa ce a fost prins si condamnat la moarte. Vezi ce semnificatii au cuvintele rostite de Iisus pe cruce.

Semnificatiile frazelor spuse de Iisus Hristos pe cruce:

1. „Parinte, iarta-le lor, ca nu stiu ce fac” (Luca 23, 24) – Acestea au fost primele cuvinte rostite de Mantuitor pe cruce. Cuvintele sunt, de fapt, o rugaciune de iertare a rastignitorilor sai adresata lui Dumnezeu.

Citeşte şi  Teorii controversate: Iisus a fost un astronaut antic cu o misiune bine definită pe Terra

2. „Femeie, iata fiul tau”. Apoi i-a zis lui Ioan: „Iata mama ta! Si din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine” (Ioan 19,26-27) – Aceste cuvinte au fost spuse de Iisus cand era pironit pe cruce. Vorbele ii erau adresate apostolului Ioan si, prin acestea, o desemneaza pe Maria „Eva cea noua”.

3. „Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?” (Matei 27,46) – Din aceasta intrebare disperata reiese natura de Fiul al Omului pe care o avea Iisus Hristos. Mantuitorul a luat asupra lui, pe cruce, moartea insasi. In Hristos cea care moare e moartea, biruitor fiind prin capatarea unui nou statut in fata tuturor: Fiul lui Dumnezeu confirmat.

Citeşte continuarea pe TeoTrandafir.com