Senat: Amendament CSM la OUG 92 referitor la personalul de la cabinetul membrilor Consiliului. Ordonanţa revine în Comisia Iordache

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a anunţat luni că Ordonanţa de urgenţă 92/2018, care modifică legile Justiţiei şi trebuia să intre în dezbaterea plenului Camerei superioare, va fi retrimisă Comisiei Iordache pentru a analiza un amendament al CSM şi care vizează personalul de la cabinetul membrilor Consiliului.

RomaniaTV.net
03 dec. 2018, 12:52
Senat: Amendament CSM la OUG 92 referitor la personalul de la cabinetul membrilor Consiliului. Ordonanţa revine în Comisia Iordache

„CSM ne solicită să avem în vedere anumite prevederi care vizează personalul de la cabinetul membrilor CSM. Având în vedere că Comisia comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru reforma legilor Justiţiei deja a adoptat raportul care urma să intre miercuri pe ordinea de zi a Senatului, am hotărât să trimitem această solicitare către comisie. Astăzi, la plen, vom pune pe ordinea de zi dezbaterea ordonanţei şi vom cere retrimiterea ei la comisia condusă de Florin Iordache, astfel încât să putem dezbate şi hotărî asupra solicitării CSM. Avem o totală disponibilitate pe orice solicitare ce vine pe aceste legi, pentru a nu se mai comenta că legile sunt puse pe repede înainte, că nu există dezbatere. Chiar o întoarcem de la Senat la comisie şi miercuri sperăm să obţinem raportul comisiei, astfel încât să poată intra în dezbaterea plenului”, a afimat Tăriceanu după şedinţa Biroului permanent.

Potrivit adresei transmise Senatului, semnată de preşedintele CSM, Simona Camelia Marcu, amendamentul propune completarea art. 54 din Legea 317/2004 astfel: „În cadrul cabinetului membrului Consiliului pot fi prevăzute şi posturi de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor. Pe aceste posturi pot fi detaşaţi şi judecători sau procurori la solicitarea membrului în subordinea căruia este organizat cabinetul, care beneficiază de drepturile prevăzute de lege pentru judecătorii şi procurorii detaşaţi. Directorul de cabinet şi consilierii care nu au calitatea de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor beneficiază de drepturile salariale prevăzute de lege pentru consilierii preşedintelui CSM”.