Senatoarea Diana Şoşoacă, despre intrarea într-un nou partid: „În AUR am fost, într-un fel, forţată să intru”

Senatoarea Diana Şoşoacă nu are de gând să intre în niciun alt partid şi nici să înfiinţeze vreunul. Avocata spune că lupta ei se duce pentru atingerea unui ideal, nu pentru beneficii materiale.

24 mai 2021, 17:28
Senatoarea Diana Şoşoacă, despre intrarea într-un nou partid: „În AUR am fost, într-un fel, forţată să intru”

Senatoarea Diana Şoşoacă într-un nou partid. În emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Metropola TV, Diana Şoşoacă a declarat că nu are de gând nici să intre în vreun partid, nici să-şi înfiinţeze propriul partid. Ea a spus că nici măcar dorinţa de a intra în AUR nu a fost a ei, ci mai mult a soţului ei. De asemenea, avocata a mai spus că producătorii români ar trebui încurajaţi, astfel încât să redevenim grânarul Europei.

Senatoarea Diana Şoşoacă, despre intrarea într-un nou partid: „În AUR, am fost forţată într-un fel să intru”

În AUR, am fost forţată într-un fel să intru. Soţul meu şi cu mine, când am văzut toată nebunia asta din pandemie, cu încălcarea legislaţiei şi că ne îndreptăm către o dictatură efectiv, am zis că noi trebuie se mergem se gesim toate aceste partide naţionaliste, patriotice, să încercăm să le adunăm. E un ideal, noi luptăm pentru un ideal. Eu n-am nevoie nici de bani, nici de case, nici de maşini, am o maşină modestă, un Opel Corsa, care are deja 250.000 km la bord, am un apartament de patru camere pe care l-am luat datorită profesiei mele şi datorită bunicii şi încă un apartament de două camere în care am cabinetul lăsat moştenire de bunici de când aveam 18 ani. Şi mai am o mare avere, o căsuţă de 30 mp din lemn, în care se poate locui doar vara. E o căsuţă de grădină. Nu am tras decât apă. Nu există curent, inclusiv toaleta e în curte. Mi-am dorit întoarcerea la timpurile vechi. Dintr-o păşune am făcut parc dendrologic. este vorba despre proprietatea din Dâmboviţa.

Citeşte şi Senatoarea Diana Şoşoacă, despre raportarea eronată a morţilor de COVID: „Din cauza cifrei ăsteia mari, suntem într-o continuă stare de alertă”

Mai am o proprietate în Ilfov, moştenire de la bunica, în cazul căreia există obligaţia de a o împărţi cu toţi moştenitorii. Şi suntem cinci. Acolo ar merge făcute sere. Ar trebui făcut un sistem de aprovizionare de la toţi cei care fac agricultură ca să ai posibilitatea să pui la dispoziţia hipermarketurilor marfă românească. Noi nu avem posibilitatea să aprovizionăm aceste lanţuri de hipermarketuri cu produse româneşti. Există nişte intermediari care preiau marfa pe doi bani de la amătâţii ăştia de oameni. Şi chiar sunt amărâţi, numai cine nu a muncit la sapă, la cazma nu înţelege cât muncesc oamenii ăia. Muncesc de dimineaţă până noapte. Şi eu am dat la coasă şi e foarte greu.

Noi trebuie să redevenim grânarul Europei, chiar dacă asta nu o să le convină celorlalte ţări, darcred că trebuie să ne vedem interesul nostru. Să nu mai luăm poziţia ghiocelului în faţa celor de la Bruxelles. Avem un preşedinte care sa dus la UE să negocieze o sumă de ajutor pentru a trece de pandemie, însă nu a vorbit absolut nimic. A ieşit de acolo cu capul plecat. În schimb, Cehia, Polonia, Ungaria au luat atitudine şi, deşi sunt ca suprafaţă mai mici decât noi, au obţinut nişte ajutoare„, spune Diana Şoşoacă.

Citeşte şi Diana Şoşoacă dezvăluie secretul relaţiei perfecte pe care o are cu actualul soţ: „Nu poţi să fii Xena, prinţesa războinică, şi în stradă, şi în Parlament, şi acasă”

De ce nu are Diana Şoşoacă afaceri

Avocata a precizat, totodată, că nu are nicio afacere deoarece nu se pricepe la afaceri şi îi place să se ocupe doar cu lucrurile la care se pricepe.

Cred că sunt unicul parlamentar care nu are afaceri. Nu mă pricep la business, eu mă pricep la legi, asta am făcut toată viaţa mea, am consiliat, am ajutat oameni, am încercat să cooptez politicieni pe vremea când nu eram în politică, să îi fac să înâeleagă că nu merg lucrurile bine în anumite domenii, că trebuie să schimbi pe ici-pe colo. Ei râdeau. Păi şi eu ce să fac, care-i interesul? mă întrebau. Păi să funcţioneze justiţia. Că dacă ai o Justiţie care stă cu sabia lui Damocles deasupra capului tot timpul, nu mai ai stat de drept„, subliniază Diana Şoşoacă.