Senatoarea Diana Şoşoacă, despre raportarea eronată a morţilor de COVID: „Din cauza cifrei ăsteia mari, suntem într-o continuă stare de alertă”

Senatoarea Diana Şoşoacă este de părere că nu a existat niciun motiv pentru a fi declarată pandemie. Şi asta întrucât pandemia se certifică abia după declararea epidemiei. În România, însă, potrivit senatoarei, nu a fost declarată epidemie din cauza neîntrunirii condiţiilor. De asemenea, avocata crede că numărul persoanelor decedate de COVID este nejustificat, întrucât acest diagnostic poate fi pus doar după efectuarea autopsiilor.

24 mai 2021, 16:12
Senatoarea Diana Şoşoacă, despre raportarea eronată a morţilor de COVID: „Din cauza cifrei ăsteia mari, suntem într-o continuă stare de alertă”

Senatoarea Diana Şoşoacă, despre raportarea eronată a morţilor de COVID. Avocata este de părere că cifra mare a morţilor de COVID este responsabilă de continua stare de alertă în care ne aflăm. Aceasta invocă rapoartele Institutului de Statistică din anii anteriori, potrivit cărora, în România, mor lunar aproximativ 20.000 de oameni din cauza bolilor sau a bătrâneţii. În acest context, spune senatoarea, cei 26.000 de morţi de COVID nu reprezintă un număr suficient de mare pentru a justifica declararea pandemiei, a declarat avocata în emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Metropola TV.

Senatoarea Diana Şoşoacă, despre raportarea eronată a morţilor de COVID: „Faptul că au murit într-un an 20.000 sau 26.000 sau 36.000 doar că ar fi fost infectaţi cu COVID nu poate duce la un procentaj atât de mare ca tu să declari pandemie”

Din cauza cifrei ăsteia mari de morţi, noi avem o stare de alertă care se continuă la nesfârşit. Uitaţi-vă la raportul Ministerului Sănătăţii. Sunt 10.000 de morţi în plus. Cei 26.000 de morţi sunt cei care au fost declaraţi ca fiind infectaţi cu COVID. Ce spun ei, încă 10.000, probabil că toţi la infectaţi se referă. Uitaţi-vă în anii anteriori, la rapoartele Institutului Naţional de Statistică. În România, mor în general, cam 20.000 de oameni pe lună de diverse boli sau de bătrâneţe.

Citeste si Diana Şoşoacă dezvăluie secretul relaţiei perfecte pe care o are cu actualul soţ: „Nu poţi să fii Xena, prinţesa războinică, şi în stradă, şi în Parlament, şi acasă”

Naşteri sunt între 14.000-15.000, e clar că există un deficit. Faptul că au murit într-un an 20.000 sau 26.000 sau 36.000 doar că ar fi fost infectaţi cu COVID nu poate duce la un procentaj atât de mare ca tu să declari pandemie. Conform legislaţiei, conform oricărei logici medicale, mai întâi declari epidemie şi apoi certifici pandemia. Pandemia înseamnă că există un virus care s-a răspândit la nivel internaţional în mai multe ţări, nu înseamnă că a acoperit toate ţările. Epidemia înseamnă că ai o astfel de infecţie la nivel naţional. Ca să certifici o pandemie, mai întâi trebuie să declari epidemie pentru că ai anchete epidemiologice. Acum, îmi pare rău pentru DSP, dar să stai numai pe scaun şi să notezi din pix nişte date care ţi se dau telefonic… ei nici măcar nu se duc să facă anchete la cei care sunt infectaţi.

Declararea pandemiei, nejustificată în lipsa certificării epidemiei

Anul trecut, un ONG cu care eu am colaborat, a solicitat Ministerului Sănătăţii, Guvernului, să i se comunice dacă a fost declarată epidemie în România. Răspunsul a fost halucinant: nu s-a declarat epidemie că nu sunt întrunite condiţiile. Şi atunci cum vii să-mi certifici pandemia? Doar pentru că îţi recomandă OMS? Apoi, alt aspect, suntem stat suveran. Cum poţi tu să impui ca un organism internaţional să dispună în ţara mea, trecând peste suveranitate, peste legislaţia mea internă, peste drepturile omului?Citeste si Diana Şoşoacă, ultimatum pentru Tzancă: „Domnule Uraganu, atenţie la ce faci!”. Cum a scos-o din minţi celebrul manelist VIDEOAm solicitat să se facă o comisie de anchetă şi până când nu vom exhuma toţi aceşti decedaţi pentru autopsie, nu vom ajunge la niciun rezultat. Ca să poţi menţiona că o anumită boală a omorât un om, trebuie să scrie pe acel certificat constatator de deces primul diagnostic, boala de care a suferit şi care l-a omorât. Mi-au venit mii de astfel de certificate în care COVID era trecut la al treilea, al patrulea diagnostic, nu primul diagnostic. Acei oameni nu puteau fi declaraţi morţi de COVID. Fostul ministru Tătaru a fost cel care a spus că atnci când o persoană era suspectă de COVID sau era infectată cu COVID, ea trebuie trecută ca decedată de COVID”, 

a explicat senatoarea Diana Şoşoacă pentru sursa citată.