Senator PSD, despre disputa privind cvorumul: E o diferenţă faţă de Roberta Anastase. Atunci se tăia, acum se creşte

Senatorul PSD Şerban Nicolae a comentat, luni, controversele privind cvorumul din Camera Deputaţilor la votul pe Legea de aprobare a OUG 20/2016, spunând că există "diferenţe fundamentale" faţă de votul fraudat din 2010 la Legea pensiilor, pentru că atunci se tăiau venituri, iar acum a fost vorba despre creşteri.

07 nov. 2016, 20:16
Senator PSD, despre disputa privind cvorumul: E o diferenţă faţă de Roberta Anastase. Atunci se tăia, acum se creşte

Nu seamănă deloc lucrurile. Atunci se tăia din pensii. Acum s-au majorat salariile. Părerea mea. Atunci se tăiau pensii şi minţea cu privire la prezenţă ca să se poată tăia. Votul a fost acum pentru creştere„, a spus social-democratul, după ce deputatul PNL Cezar Preda a invocat precedentul din 2010 cu privire la votul pentru Legea pensiilor, când opoziţia a contestat numărătoarea preşedintelui Camerei Deputaţilor de la acea vreme, Roberta Anastase, potrivit news.ro.

După prezentarea unui clip din 2010, în care se vede sala goală a Camerei Deputaţilor în timp ce Roberta Anastase anunţa că au fost 170 de voturi „pentru”, Şerban Nicolae a continuat argumentaţia.

Nu am tăiat niciodată nici salarii, nici pensii, nici nu am mărit TVA. Diferenţele sunt fundamentale. Între o guvernare care tăia salarii şi pensii şi, ce aţi arătat dumneavoastră, era vorba de tăieri, şi o majoritate parlamentară care a redus TVA, (…) guvernarea noastră a încercat pe cât posibil să ducă creşterea economică în veniturile oamenilor„, a spus senatorul.

În 2010, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost suprinsă de jurnalişti anunţând un rezultat de 170 de voturi „pentru” Legea pensiilor, în timp ce în sala de plen se aflau doar aproximativ 80 de deputaţi, potrivit imaginilor din balcon.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care sunt majorate salariile în educaţie şi sănătate, cu 184 de voturi „pentru”, potrivit numărătorii anunţate de către preşedintele Camerei, Florin Iordache.

Liberalii spun că nu a existat cvorum la şedinţa de vot final din Camera Deputaţilor în care s-au aprobat majorările salariale, iar personalul tehnic al grupului face verificări în acest moment pentru a veni cu probe video.

Pe pagina de Facebook a PNL au fost postate imagini cu sala de plen în care majoritatea locurilor sunt goale, în postare menţionându-se că doar 168 de deputaţi au fost prezenţi.