Senator USL a dat în judecată PDL pentru panourile în care apare drept „chiulangiu”

Senatorul PSD de Prahova, Iulian Bădescu, a acţionat în instanţă PDL pentru campania de panotaj stradal în care apare ca "senator chiulangiu". Bădescu susţine că este o campanie de denigrare şi cere daune de 440.000 de lei, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 15:56
Senator USL a dat în judecată PDL pentru panourile în care apare drept „chiulangiu”

După ce în Ploieşti au apărut mai multe panouri publicitare cu chipul său şi mesajul „senator chiulangiu“, parlamentarul Iulian Bădescu a reclamat în instanţă PDL-ul şi firma de panotaj pentru denigrare

Senatorul Iulian Bădescu a depus o plângere la Judecătoria Ploieşti, împotriva organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal şi a firmei Esrom Advertising Ploieşti, pe care le acuză de denigrare, după ce, pe mai multe panouri, au apărut mesaje împotriva parlamentarului USL. Imaginea acestuia a apărut pe aproximativ 15 panouri stradale, alături de mesajul „senator chiulangiu”, la scurt timp după ce parlamentarii USL au anunţat că intră în grevă.

Considerând că îi este afectat dreptul la imagine, senatorul a depus o plângere la secţia civilă a Judecătoriei Ploieşti şi solicită înlăturarea panourilor, achitarea cheltuielilor de judecată şi plata unor daune morale. Acestea au fost calculate de avocaţi la suma de 440.000 de lei, adică aproximativ 100.000 de euro, echivalentul unei campanii publicitare de reparare a imaginii. Parlamentarul a precizat, totuşi, că va dona banii.

„În Ploieşti, este o campanie de denigrare îndreptată exclusiv împotriva mea. Am hotărât să dau în judecată PDL-ul şi firma de panotaj. Din păcate, termenul fixat este abia pe 28 ianuarie 2013, însă sper să obţin mai devreme, prin ordonanţă, înlăturarea acestor panouri. Banii vor fi donaţi către diverse cazuri speciale”, ne-a declarat, luni dimineaţă, senatorul Iulian Bădescu.

„Înţepăturile” dintre Bădescu şi reprezentanţii PDL au început după ce parlamentarul a fost confirmat drept candidatul din partea USL la Primăria Ploieşti. La rândul său, nici Bădescu nu a stat cu mâinile în sân, el depunând în ultimele luni o serie de plângeri penale împotriva primarului Ploieştiului, democrat-liberalul Andrei Volosevici, pe care l-a acuzat de neglijenţă sau abuz în funcţie. Bădescu este senator aflat la primul mandat, câştigat în alegerile din 2008, din postura, culmea, de candidat PDL. Între alegerile locale şi cele parlamentare din 2008, el a ocupat şi postul de consilier personal al primarului. Aproape de jumătatea mandatului de senator, Bădescu a trecut în PSD.