Senatorii aşteaptă de la TRAIAN BĂSESCU o propunere privind data la care IOHANNIS depune jurământul

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat marti, la Palatul Parlamentului, că Administratia Prezidentiala ar trebui sa se implice activ in stabilirea datei la care va avea loc depunerea juramantului de catre Klaus Iohannis pentru preluarea mandatului de presedinte. Astfel parlamentarii asteapta cel putin un punct de vedere de la Traian Basescu pe aceasta tema.

09 dec. 2014, 10:21
Senatorii aşteaptă de la TRAIAN BĂSESCU o propunere privind data la care IOHANNIS depune jurământul

„Este un subiect care a aparut din neant, el n-ar fi trebuit sa existe. Eu cred ca Administratia Prezidentiala ar trebui sa faca o propunere tinand cont de prevederile Constitutiei si in una din urmatoarele sedinte ale Birourilor Permanente Reunite, primind propunerea Administratiei Prezidentiale, sa definitivam data la care noul presedinte va veni sa depuna juramantul, stiut fiind ca din acel moment inceteaza mandatul vechiului presedinte”, a spus Ioan Chelaru, citat de stiripesurse. ro.

Senatorul a precizat că „se discuta in principiu ziua de duminica”.

CITEŞTE ŞI Şeful CCR, despre disputele privind data depunerii jurământului de către Iohannis: Răspunsul e în Constituţie

„Cred ca dupa-amiaza. Firesc ar fi ca Administratia Prezidentiala sa aiba o pozitie activa. N-a avut pana acum. Noi asteptam. Daca nu va trimite acea scrisoare vom stabili noi in Parlament data la care in mod firesc si constitutional vine presedintele sa depuna juramantul. Aceasta data ar fi duminica 21 decembrie”, a precizat Chelaru.

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat marţi, referitor la disputele din Parlament legate de data la care preşedintele ales trebuie să depună jurământul, că în Constituţie scrie limpede care este răspunsul.