Senatorii au boicotat sedinţa de comemorare a Holocaustului: Peste jumătate au lipsit

Mai mult de jumătate dintre senatori au lipsit de la şedinţa solemnă de miercuri pentru comemorarea Holocaustului, locurile acestora din plenul Senatului fiind ocupate de angajaţi ai Senatului, colaboratori şi invitaţi.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 11:09
Senatorii au boicotat sedinţa de comemorare a Holocaustului: Peste jumătate au lipsit

Printre prezenţi se numără liderii grupurilor parlamentare din partea tuturor grupurilor parlamentare, Mircea Geoană, Radu F. Alexandru, Ioan Chelaru, Toni Greblă, Dan Şova sau Gyorgy Frunda.

Între absenţi se numără inclusiv preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care făcea apel la colegii săi la începutul săptămânii pentru a participa la această şedinţă comemorativă. Potrivit unor surse oficiale, Antonescu ar avea în paralel o serie de întâlniri pentru pregătirea reuniunii ALDE de la Bucureşti. Totodată, printre absenţi se numără senatorul Vasile Blaga, preşedinte al PDL, care şi-a programat o conferinţă de presă comună cu Mihai Răzvan Ungureanu.

Deputatul minorităţii evreieşti, Aurel Vainer, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu se află în ţară şi acesta a fost motivul pentru care a lipsit de la şedinţa solemnă de comemorare a Holocaustului, menţionând că mulţi dintre senatori s-au aflat în teritoriu.

Şedinţa solemnă a fost condusă de vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, asistat de secretarii Gheorghe David şi Valentin Calcan.

Citeşte şi Gitenstein: Crima împotriva evreilor a avut loc în contextul colapsului statului de drept

Senatorii s-au reunit, miercuri, într-o şedinţă de plen comemorativă dedicată exprimării publice a compasiunii şi respectului în memoria victimelor Holocaustului din România.

Lucrările au debutat cu un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului.