Senatorii jurişti vor propune plenului vacantarea mandatului de senator al lui Antonie Solomon

Senatorii din Comisia juridică au luat act, în şedinţa de marţi, de sentinţa penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Secţia I Penală, privind condamnarea definitivă a senatorului PP-DD Antonie Solomon, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
08 oct. 2013, 11:20
Senatorii jurişti vor propune plenului vacantarea mandatului de senator al lui Antonie Solomon

Astfel, senatorii jurişti vor propune plenului Senatului să ia act de această situaţie şi să constate vacantarea postului deţinut până la acest moment de senatorul PP-DD.

În sesizarea primită de conducerea Senatului din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se precizează că, prin sentinţa penală nr. 701 din 11 iulie a ÎCCJ, definitivă prin decizia penală nr. 178/20.09.2013, s-a dispus în baza articolului 254 din Codul penal condamnarea lui Antonie Solomon la trei ani de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi.

De asemenea, în baza articolului 289 din Codul penal, Antonie Solomon a mai primit şi o altă condamnare la un an de închisoare, dispunându-se însă ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea – trei ani de închisoare şi trei ani de interzicere a unor drepturi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe 20 septembrie pe Antonie Solomon, fost primar al Craiovei, la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual.