Senatorii, mari amatori de lux. Dorm numai la 5 stele

Senatorii se repectă. Ei nu vor să stea în orice fel de hotel, ci numai într-unul de 5 stele. Pentru la anul, Senatul va negocia pentru cazarea aleşilor noştri la Radisson Blu Hotel. În prezenţi, senatorii stau şi la alte hoteruri de lux, ca Marriott sau Phoenicia Grand Hotel.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 10:30
Senatorii, mari amatori de lux. Dorm numai la 5 stele

Senatul va începe negocierile pentru cazarea senatorilor în anul 2012 la Radisson Blu Hotel şi, la cerere, la alte unităţi hoteliere, printre condiţiile impuse fiind asigurarea spaţiilor de parcare, servicii de pază şi curăţenie zilnică, a anunţat vicepreşedintelui Senatului, Ioan Chelaru.

„Secretarul general (al Senatului, Ioan Moraru – n.r.) a solicitat permisiunea Biroului Permanent să înceapă discuţiile şi negocierile cu unităţile hoteliere din municipiul Bucureşti pentru a asigura în anul 2012 posibilitatea cazării colegilor senatori”, a declarat Chelaru, citat de Mediafax.

Potrivit prevederilor legii 96/2006, senatorilor care nu au domiciliul în Bucureşti, pe durata mandatului li se asigură cazare gratuită sau, la alegere, în cazul în care nu beneficiază de cazare gratuită, li se acordă pe noapte, pe bază de declaraţie pe proprie răspundere, 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere şi care este achitat pentru un senator.

Conform unui memorandum intern al Senatului, până la finele anului cazarea senatorilor la hotel în Bucureşti este asigurată pe baza contractului nr. 408 din 28 februarie, încheiat cu SC Bucureşti Turism SA – Radisson Blu Hotel, şi pe bază de comenzi cu Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL – Hotel Marriott, SC Baron Service SRL – Hotel Royal, SC Monte – Nelly Inn Hospitality Franchise SRL şi SC United Business Solutions SRL – Phoenicia Grand Hotel.

„Pentru 2012 se propune spre aprobare demararea negocierilor privind tarifele cu unităţile mai sus menţionate, încheierea contractului privind serviciile de cazare cu SC Bucureşti Turism SA, precum şi lansarea comenzilor către celelalte unităţi hoteliere unde cazarea s-a efectuat la cererea senatorilor”, se mai arată în memorandumul intern.

Potrivit caietului de sarcini, printre cerinţele obligatorii impuse se află asigurarea parcării autoturismelor senatorilor, efectuarea zilnică a curăţeniei în camere, precum şi dotarea camerelor cu televizor, frigider, aer condiţionat, acces la internet şi la servicii telefonice.