Senatorii nu se dau duşi din hotel. 99 din 176 nu vor să se mute cu chirie

Doar 17 senatori din cei 176 de membri ai Senatului au solicitat sume pentru cazarea în regim particular cu 101,5 lei pe noapte, în timp ce 99 de senatori au optat pentru cazarea la hotel, conform unui răspuns al Senatului la o solicitare a Mediafax.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 15:38
Senatorii nu se dau duşi din hotel. 99 din 176 nu vor să se mute cu chirie

Între cei care au optat pentru varianta cazării în altă formă decât cea în regim hotelier se numără: Teodor Atanasiu (PNL), Marius Bota(PSD), Dan Aurel Ioniţa (PPDD), Paul Ichim (PNL), Ion Luchian (PNL), Alexandru Mazăre (PSD), Augustin Mitu (PSD), Mihai Cristian Dănuţ (PPDD), Şerban Nicolae(PSD), Emil Marius Paşcan (PDL), Ion Popa (PNL), Daniel Savu (PSD), Doina Silistru (PSD), Eugen Nazare Ţapu (PNL), Constantin Tămagă (PSD), Ştefan Liviu Tomoiagă (PNL) şi Şerban Valeca (PSD).

Conform precizărilor făcute de Senat „cuantumul sumei care se acordă pentru cazare, în regim particular, este de 101,5 lei/noapte, începând cu 01.01.2013”.

De asemenea, pentru regimul hotelier de cazare au optat până acum 99 de senatori, din care 60 au fost repartizaţi la SC Turism Bucureşti SA, Hotel Radisson Blu, iar 32 de senatori sunt cazaţi la SC Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL, Hotel Marriott.

Totodată, la Hotel Royal sunt cazaţi patru senatori, la Hotel Monte-Nelly alţi doi senatori, în timp ce la Phoenicia Grand Hotel este cazat un singur senator.

Dan Radu Ruşanu a precizat, marţi, că parlamentarii vor beneficia de 4.000 de lei pentru cheltuielile de cazare, obţinuţi în baza unei declaraţii pe propria răspundere că nu deţin locuinţe în Capitală, urmând ca fiecare dintre aceştia să opteze pentru forma de cazare.

Liderul deputaţilor liberali a susţinut, la finalul discuţiilor care au avut loc la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că reducerea privind cheltuielile de cazare per parlamentar se vor reduce de la 7.500 de lei lunar la 4.000 de lei.

„În cei 4.000 de lei se vor încadra, că vor dormi la hotel, că vor dormi în gazdă sau în altă parte sau vor face naveta, important este ca suma respectivă să nu depăşească 4.000 de lei şi atunci această cheltuială este o economie pe bugetul Parlamentului privind cazarea parlamentarilor. Economia faţă de suma care este alocată acum pentru cazare de 7.500 de lei, nu va fi mai mult de 4.000 de lei”, a explicat Ruşanu.

Potrivit lui Ruşanu, fiecare deputat sau senator va trebui, în schimbul acestei sume, să dea o declaraţie pe propria răspundere că nu deţine locuinţe în Bucureşti sau Ilfov.