Senatorii vor mai mulţi bani pentru deplasări externe

Publicat: Miercuri, 12 Septembrie 2012 11:37 // Actualizat: Miercuri, 12 Septembrie 2012 11:38 // Sursa: Romania TV

Senatorii au blocat în Parlament o ordonanţă a Guvernului astfel încât să facă o modificare legislativă care să le permită să primească banii necesari pentru deplasări în străinătate, în condiţiile în care sumele erau aproape epuizate, informează România TV.

Foto: rtv.net

În şedinţa de săptămâna trecută a Biroului Permanent al Senatului, secretarul general a prezentat o situaţie privind fondurile pentru deplasări externe, analiză din care reieşea că banii sunt aproape epuizaţi. Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care oricum reducea acest fonduri ale instituţiilor publice cu 30%.

"Noi am avut prevăzuţi pentru acest an 374.053 de lei, repartizaţi pe transport internaţional şi cazare şi pe diurnă. Noi am consumat din aceşti bani, la diurnă aproximativ 66% şi la cazare şi cheltuieli de transport 98%. Până în prezent, noi avem în curs de desfăşurare o valoare de 234.487 de lei", se arată în stenograma şedinţei.

Confruntaţi cu perspectiva sumbră a unei şederi pe plaiurile autohtone până la sfârşitul anului, senatorii au dat dovadă de inventivitate. Profitând de faptul că ordonanţa de urgenţă a Guvernului era pe ordinea de zi a plenului au căzut de acord să o retrimită la comisia de buget-finanţe astfel încât un amendament adoptat de această comisie să prevadă Senatul ca instituţie exceptată de la tăierea fondurilor pentru deplasări.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H