Senatorul american John McCain, erou în Vietnam şi prieten al României, a murit la vârsta de 81 de ani

Senatorul american John McCain, erou din Vietnam şi fost candidat la preşedinţie, a murit la vârsta de 81 de ani. El a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală agresivă, în iulie 2017, şi a fost supus unui tratament medical, la care, însă, a renunţat vineri, scrie BBC, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
26 aug. 2018, 05:44
Senatorul american John McCain, erou în Vietnam şi prieten al României, a murit la vârsta de 81 de ani

Anunţul decesului a fost făcut de cabinetul său senatorial, printr-un scurt mesaj.

„Senatorul John Sidney McCain III a murit la ora 16:28, pe 25 august 2018”, au transmis reprezentanţii biroului său.

John McCain a fost înconjurat de familie, potrivit aceluiaşi anunţ.

El a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală agresivă, în iulie 2017, şi a fost supus unui tratament medical la care, însă, a renunţat în cursul zilei de vineri.

Fiica senatorului McCain, Meghan, a spus că sarcina vieţii sale va fi acum „să se ridice la exemplul său, la aşteptările sale şi la dragostea lui”.

„Zilele şi anii care vor urma nu vor mai fi la fel fără tatăl meu, dar vor fi zile bune, pline de viaţă şi iubire, din cauza exemplului pe care l-a trăit pentru noi”, a scris ea într-o declaraţie pe Twitter, preluată de BBC.

John McCain a deţinut şase mandate de senator din partea republicanilor şi a fost candidatul la preşedinţie al acestora, în 2008, când a fost învins de Barack Obama.

McCain a fost pilot în timpul războiului din Vietnam. Când avionul său a fost doborât, a petrecut mai mult de cinci ani ca prizonier de război. A fost supus torturii, ceea ce l-a lăsat cu dizabilităţi de durată.

John McCain, prietenul României

Senatorul McCain a fost un prieten bun al României şi a apreciat rolul pe care ţara noastră şi l-a asumat în regiune, dar şi ca partener alStatelor Unite în misiunile internaţionale.

România este un exemplu în regiune şi în lume prin angajamentul asumat pentru respectarea drepturilor omului şi eforturile sale privind consolidarea statului de drept, a bunei guvernări şi independeţei justiţiei, a transmis de la Washington senatorul John McCain, pe 1 Decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

El a transmis un mesaj cu prilejul zilei naţionale a ţării noastre, care a fost citit de ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior, în cadrul unei recepţii care a avut loc ieri, la sediul misiunii diplomatice.