Senatorul Bodea (PNL) vrea iniţierea unei moţiuni simple împotriva lui Dragnea, „cămătarul de primari”

Senatorul liberal Cristian Bodea a declarat joi că va propune luni colegilor din PNL şi PDL o moţiune simplă prin care va solicita demisia ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, numit de el "cămătarul de primari".

RomaniaTV.net
28 aug. 2014, 11:45
Senatorul Bodea (PNL) vrea iniţierea unei moţiuni simple împotriva lui Dragnea, „cămătarul de primari”

„Motivele pentru care voi propune textul acestei moţiuni sunt: suspendarea democraţiei timp de zece zile prin ordonanţa de urgenţă, gestionarea defectuoasă a proiectelor vechi pe PNDL şi folosirea PNDL în scop electoral,” a declarat senatorul Bodea, în conferinţă de presă.

Parlamentarul a reproşat guvernanţilor PSD că au pregătit ordonanţa de urgenţă (pentru şedinţa de guvern de joi), ca „să dea liber migraţiei aleşilor locali”, fiind vorba despre modificarea unei legi în „totală lipsă de respect faţă de lege” în interes de partid, „pentru a cumpăra primari” cu bani guvernamentali.

Bodea a dat ca exemplu anunţul făcut recent de vicele CJ Bihor, Ioan Mang (preşedinte PSD Bihor), care spunea că se vor aloca mai multor primării 128 de milioane de lei pentru proiecte noi de apă, canal şi drumuri, în condiţiile în care există lucrări nefinalizate, unele la 90%.

„Aceşti bani au doar scop electoral şi nu vor ajunge decât pentru demararea proiectelor, restul fiind bani care nu vor mai veni! Primarii PNL şi PDL care au proiecte pe PNDL din 2007 sunt cărunţi. În condiţiile în care Bihorul mai are nevoie de 300 de milioane de lei pentru lucrările deschise în 2007, dl Mang se laudă că a adus 128 de milioane de lei pentru lucrări noi, subliniez noi, lăsând în continuare să ruginească ţevile în pământ la celelalte comune,” a precizat Bodea.

Senatorul a subliniat, din nou, că Guvernul României nu are şi nu va mai avea niciodată bani să susţină proiecte de apă, canal, drumuri, dar că România are, în schimb, la dispoziţie 39 de miliarde de euro pentru astfel de proiecte, pe care ar trebui să le acceseze şi să le folosească din plin.

În opinia sa, primarii care „se aruncă” la proiecte guvernamentale se păcălesc singuri, fiind „ori inconştienţi, ori leneşi să scrie proiecte europene, fie vor să culeagă nişte şpagă prin aceste lucrări date unor firme de la care să culeagă ceva.”