Senatorul Cristian Bodea acuză PSD de blocarea cererii DNA în cazul Corlăţean

Senatorul PNL Cristian Bodea a spus că la şedinţa Biroului Permanent unde trebuia discutată cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean a fost şi senatorul PSD Augustin Constantin Mitu, însă acesta a plecat când a văzut că prezenţa sa asigură cvorumul de lucru.

23 mai 2016, 10:29
Senatorul Cristian Bodea acuză PSD de blocarea cererii DNA în cazul Corlăţean

Prezenţi au fost toţi cei patru membri ai PNL din Biroul Permanent, domnu Verestoy Attila şi domnul Tăriceanu. A fost în sală domnul Mitu, vicepreşedinte PSD (al Biroului Permanent al Senatului-n.r.), dar când a văzut că avem cvorum cu dumnealui a fugit, acesta e jocul. Au fost şi liderii grupurilor parlamentare ai PSD şi ai PNL, dar ei nu au drept de vot, nu sunt membri ai Biroului Permanent, deci nu au contat la numărătoare, dar nici nu ne-au explicat cei de la PSD de ce oamenii lor sunt lipsă şi la acest Birou Permanent. La celălalt Birou Permanent ne-au sunat pe la cinci seara să fim a doua zi în Bucureşti”, a spus chestorul BP, Cristian Bodea, citat de Mediafax.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL) a declarat şi el că a venit la Senat pentru a vedea calendarul stabilit în Biroul Permanent şi pentru a-şi putea anunţa colegii din Comisie. De asemenea, Boboc a mai spus că a discuta cu colegii săi şi că sunt suficiente cinci zile pentru întocmirea raportului.

„De asta am venit aici să văd care este calendarul pe care apoi să-l propunem în cadrul Comisiei juridice, colegii mei din Comisie mi-au confirmat că dacă vom fi sesizaţi şi vom putea legal să deschidem dosarul, vom demara această procedură. (…) Discuţia cu toţi colegii mei din Comisie a fost aceea că în cinci zile vom prezenta raportul”, a spus Boboc.

Citeşte şi: Conducerea Senatului discută calendarul solicitării DNA privind urmărirea penală a lui Titus Corlăţean

Întrebat dacă va avea loc un vot în cazul cererii DNA înainte de alegerile locale, Boboc a spus: „Dacă vreţi să vă exprimăm o speranţă, spunem că da, dacă vreţi să exprim ce cred după cum funcţionează lucrurile, mai degrabă cred că nu”.

Biroul Permanent al Senatului a amânat luni, din nou, o decizie privind solicitarea DNA de urmărire penală a fostului ministru de externe, sentorul Titus Corlăţean, din cauza lipsei de cvorum.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că, personal, a insistat pentru demararea procedurilor parlamentare şi convocarea BP, astfel încât să nu existe speculaţii.

Tăriceanu a mai susţinut că nu poate să spună dacă vicepreşedintele Biroului Permanent Constantin Augstin Mitu (PSD), care a ieşit primul din sala de şedinţe, a venit pentru şedinţă sau dacă a plecat pentru a nu asigura cvorum.