Senatorul Marius Petre Nicoară şi-a anunţat demisia din PNL şi trecerea la ALDE

Publicat: Luni, 18 Iunie 2018 18:03 // Actualizat: Luni, 18 Iunie 2018 18:03 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul PNL de Cluj Marius Petre Nicoară a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că se alătură echipei ALDE, acuzând faptul că PNL de astăzi nu mai este construcţia politică de acum 28 de ani.

"Decizia mea de a mă alătura ALDE nu înseamnă o trădare a adevăratului Partid Național Liberal și nici o abandonare a principiilor și valorilor liberale. Am ales să mă alătur vechilor mei colegi liberali alături de care am refăcut PNL acum 28 de ani. Sunt convins că alăturându-mă ALDE, echipei de adevărați liberali din jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, voi putea contribui cu experiența mea politico-administrativă la dezvoltarea Clujului și a României, așa cum am făcut-o în trecut", a scris senator Marius Petre Nicoară, într-un comunicat de presă.

"În urmă cu mai bine de 28 de ani, mai exact în prima lună a anului 1990, împreună cu câțiva oameni inimoși și curajoși am pornit refondarea, reclădirea istoricului Partid Național Liberal. Făceam acest lucru cu multă încredere în valorile liberale.

Partidul pe care atunci l-am reconstruit, a cărui viziune am urmat-o, se centra pe dezvoltare economică, susținerea inițiativei private, promovarea reformelor instituționale, progresul capitalului autohton, consolidarea democrației. Toate acestea s-a văzut și au fost apreciate mai ales în perioada guvernării liberale condusă de Călin Popescu-Tăriceanu.
Sunt mândru și de realizările mele din acea perioadă la conducerea județului Cluj când, cu sprijinul Guvernului Tăriceanu, am reușit să aduc județul Cluj de pe locul 28 (din 40 de județe) pe locul I în România. Am construit parcuri industriale creând mii de locuri de muncă, dezvoltând Aeroportul Internațional Cluj, atrăgând milioane de euro pentru infrastructura județului (apă, canal și drumuri județene), modernizând toate așezămintele pentru oamenii vârstnici, primind și alocând fonduri pentru renovarea și dotarea spitalelor clujene.
Din păcate, astăzi liberalismul în forma construită și promovată în acea perioadă nu se mai regăsește în actuala formă a Partidului Național Liberal.
Sunt multe situații care mă determină să constat, cu regret, că PNL astăzi nu mai este construcția pe care am pornit-o acum 28 de ani, am visat-o și într-o bună măsură am realizat-o", a anunţat senatorul PNL Marius Petre Nicoară într-un comunicat de presă. 

Nicoară reclamă faptul că "astăzi PNL se opune noului Cod Administrativ", "se încearcă mutarea unui proiect important al județului, mai exact mutarea Spitalului Regional de Urgență din Comuna Florești în altă parte, riscând astfel să pierdem sute de milioane bani europeni", că "nu este sprijinit aeroportul și parcurile industriale" şi că PNL "nu mai este exponentul luptei pentru o justiție fără interferențe exterioare și nu mai este un simbol al democrației".

"Toate acestea m-au determinat să mă alătur partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu – ALDE -, unde există mulți alți liberali autentici care luptă pentru promovarea principiilor amintite", a anunţat senatorul Marius Nicoară.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu demisie PNL Marius Nicoară PNL
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 iun 09:21
Răspunde | Votează email 0 email
COSTICA ALEXA
Sper sa ramana numai orban si PDL-aii in actualul PNL, ca adevaratii liberali sunt in ALDE.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H