Senatorul PNL Toma Petcu îi pune la punct pe social-democrați: „Unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziție, ci la guvernare”

Se încing spiritele în coaliție. În contextul neînțelegerilor tot mai dese dintre PNL și PSD pe teme precum criza energetică sau creșterea pensiilor, senatorul PNL Toma Petcu le reamintește social-democraților că sunt la guvernare, nu în opoziție.

11 nov. 2022, 20:18
Senatorul PNL Toma Petcu îi pune la punct pe social-democrați: „Unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziție, ci la guvernare”

Toma Petcu le-a amintit colegilor social-democrați o serie de reușite ale PNL-ului, de când se află la guvernare. Potrivit senatorului liberal, partidul său este cel care a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici și tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. „Datorită PNL, plafoanele au fost menținute și românii vor fi protejați de creșterile galopante ale energiei”, a mai spus el.

„Pare că unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziție, ci la guvernare, domnul Daniel Zamfir de la PSD fiind un exemplu. Dar pentru că își doresc să vorbim deschis, haideți să o facem:

  • PNL e partidul care s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici și tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. Datorită PNL, plafoanele au fost menținute și românii vor fi protejați de creșterile galopante ale energiei de pe piețele internaționale, dar va fi păstrată și competitivitatea companiilor românești.
  • O noutate foarte importantă pe care o aduce ordonanța pe energie este că apare instrumentul achiziției centralizate, prin care vor putea fi temperate fluctuațiile de preț de pe piața internă.
  • Costuri necontrolate și speculă am fi avut dacă acceptam acele propuneri care prevedeau ca achizitorul unic să-și stabilească singur tarifele percepute. Abia această idee ar fi dus la creșterea netransparentă și incontrolabilă a costurilor energiei electrice și, implicit, a costului plătit de consumatorul final de energie electrică”.

Toma Petcu s-a arătat deranjat de faptul că atacurile la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, vin în rafală din partea social-democraților.

„De unde aceste atacuri constante și virulente împotriva lui Virgil Popescu? O să vă spun doar două fapte concrete și vă las pe voi să trageți concluziile:

  • Virgil Popescu este ministrul care a reușit să deblocheze Legea Offshore, care a deblocat investițiile din Marea Neagră și care ne reduce dependența de gazul rusesc.
  • Tot Virgil Popescu e ministrul în mandatul căruia România a obținut de la SUA finanțarea necesară construirii reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, prin care România face pași concreți pentru câștigarea independenței energetice.

Independența energetică înseamnă nu doar securitate energetică regională, dar și faptul că românii pot beneficia de prețuri mai mici la utilități. Asta vă sperie atât de tare ?

PS : Nu se Închide nicio unitate de producție a energiei electrice pe cărbune, ele nu se închid ci chiar au fost salvate de la faliment de PNL și Virgil Popescu!”, a scris Toma Petcu pe pagina sa de Facebook.