Senatorul PSD Brăiloiu vrea să treacă Lacul Grădinari în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu pe modelul „Belina”

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu a iniţiat o lege prin care propune transferul lacului de acumulare Grădinari, a barajului din această zonă şi a tuturor anexelor din domeniul public al statutului şi din administrarea Apelor Romane în domeniul public al Judeţului Giurgiu şi în administrarea CJ.

RomaniaTV.net
11 ian. 2018, 09:09
Senatorul PSD Brăiloiu vrea să treacă Lacul Grădinari în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu pe modelul „Belina”

„Prezenta propunere legislativă propune transmiterea Lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile şi Podişoru, pârâu Valea Ilfovăţ şi a barajului Grădinari, din domeniu public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” – Direcţia Apelor Argeş – Vedea – Judeţul Giurgiu în domeniul public al Judeţului Giurgiu şi în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu, în vederea realizării unui proiect „Spaţiu pentru pescuit sportiv şi agrement”, se arată în expunerea de motive.

Senatorul PSD precizează că zona în care va fi amenajat spaţiul de agrement beneficiază de un potenţial turistic natural deosebit ce va permite practicarea unui turism de calitate.

„Proiectul ce urmează a fi demarat constituie o necesitate şi o oportunitate din mai multe motive: diversificarea ofertei turistice şi sporirea atractivităţii zonei va determina creşterea numărului de turişti în zonă, a veniturilor încasate din turism, precum şi creşterea veniturilor încasate la bugetul local prin taxe şi impozite; crearea de noi locuri de muncă în scopul reducerii şomajului; instituirea unor măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu; susţinerea activităţilor specifice turismului rural”, argumentează iniţiatorul în documentul citat, potrivit Mediafax.

Astfel, textul legislativ prevede aprobarea transmiterii Lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile şi Podisoru, pârâu Valea Ilfovat şi a barajului Grădinari, din domeniul public al statutului şi din administrarea Apelor Române în domeniul public al Judeţului Giurgiu şi în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Brăiloiu mai spune că Legea apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, nu permite exploatarea lacului de acumulare în scop turistic de către Administraţia Naţională „Apele Române”, astfel, activitatea de exploatarea lacului din punct de vedere turistic, precum şi modernizarea şi dezvoltarea zonei menţionate ar putea fi făcute de către Consiliul Judeţean Giurgiu prin atragerea de fonduri europene şi investiţii.

Proiectul lui Brăiloiu este similar celui prin care insula Belina a fost scoasă din proprietatea statului şi transferată la Consiliul Judeţean Teleorman. În cazul Belina, insula a fost trecută, ulterior, de la Consiliul Judeţean Teleorman în administrarea societăţii Tel Drum.

Tit-Liviu Brăiloiu este senatorul care a înjurat-o pe Florina Presadă,, parlamentar USR, pe 21 decembrie, în plenul Senatului.