Senatorul PSD Claudiu Manda, noul şef al Comisiei SRI în locul lui Ţuţuianu

Senatorul PSD Claudiu Manda a fost votat, miercuri, de plenul reunit, cu 309 voturi „pentru" şi 36 voturi „împotrivă", în funcţia de preşedinte al Comisiei SRI. Manda l-a înlocuit pe senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, care a pierdut sprijinul politic al partidului pentru acest post. După anunţarea rezultatului votului, Manda a depus jurământul.

RomaniaTV.net
13 sept. 2017, 13:29
Senatorul PSD Claudiu Manda, noul şef al Comisiei SRI în locul lui Ţuţuianu

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că senatorul Claudiu Manda este propunerea PSD pentru conducerea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Dragnea a precizat, tot marţi, că dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir trebuie verificate de Comisia SRI, după ce Manda îşi va prelua mandatul.

„Ceea ce a apărut în spaţiul public este foarte grav dacă este adevărat. Eu cred că Comisia SRI, după ce mâine (miercuri, n.r.) vom alege preşedintele, va trebui să-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru că astfel de afirmaţii nu pot fi lansate în spaţiul public fără ca o comisie parlamentară, respectiv ceea de control SRI, să nu-l audieze”, a spus Dragnea.

Claudiu Manda a absolvit în 2011 Colegiul Naţional de Informatii, fiind în prezent doctorand în Management al Universităţii de Stat Valahia din Târgovişte. În 2005 a absolvit Colegiului Naţional de Apărare.

El este licenţiat al Universităţii din Craiova, Facultatea de Ştiinţe Economice, Secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune.