Senatorul PSD Daniel Savu: Gabriel Oprea trebuie să-şi dea demisia

Senatorul PSD, Daniel Savu, îi cere demisia ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pentru că a folosit un elicopter al Armatei în interes de partid.

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 00:14
Senatorul PSD Daniel Savu: Gabriel Oprea trebuie să-şi dea demisia

Daniel Savu a atras atenţia că nu este pentru prima oară când ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, este surprins de presă deplasându-se cu elicopterul în zonele unde UNPR organizează evenimente politice.

„Dacă ministrul Apărării mai are o minimă onoare ar trebui să îşi dea demisia. Dacă nu, acesta ar trebui demis, imediat, de primul-ministru, Emil Boc”,  a avertizat senatorul PSD, într-un comunicat de presă, dat sâmbătă publicităţii.

Savu a criticat faptul că, în condiţiile în care „militarilor li se taie salariile, deşi îşi riscă viaţa pe teatrele de operaţiuni din întreaga lume, deşi toţi români sunt puşi de actuala putere să suporte politici drastice de austeritate, reprezentanţii de vârf ai guvernării se folosesc abuziv de resursele publice.”

„Avem, iarăşi, o dovadă a lipsei de solidaritate dintre actuala guvernare şi popor, în această perioadă de criză economică. În timp ce românilor li se spune că nu sunt bani de salarii şi pensii, reprezentanţii partidelor de la guvernare trăiesc în lux folosindu-se de bugetul public şi înfăptuind acte de corupţie care  au îngrozit cetăţenii acestei ţări, dar şi partenerii internaţionali”, a spus Savu.

Senatorul PSD i-a solicitat premierului Emil Boc să declanşeze cât mai rapid o anchetă cu privire la faptele lui Gabriel Oprea şi să prezinte public rezultatele acesteia.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, este acuzat că a folosit un elicopter al Armatei pentru a merge la o reuniune a UNPR, ce a avut loc sâmbătă la Deva. MApN susţine însă că oficialul a făcut o vizită la o bază militară din zonă.