Senatorul PSD Şerban Nicolae, sancţionat de CNCD pentru replica „am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal”

Senatorul Şerban Nicolae a fost sancţionat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu avertisment pentru replicile către parlamentarul Cosette Chichirău. Consiliul a reţinut şi faptul că Şerban Nicolae că a fost provocat de deputatul USR.

RomaniaTV.net
07 feb. 2018, 13:29
Senatorul PSD Şerban Nicolae, sancţionat de CNCD pentru replica „am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal”

„Afirmatia domnului senator Şerban Nicolae, adresată doamnei deputat Cosette Chichirău, conform căreia „eu am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal”, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Colegiul director a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de domnul senator Şerban Nicolae, având în vedere circumstanţele atenuante ale săvârşirii faptei: a existat o provocare din partea doamnei deputat, iar declaraţia sancţionată a intervenit în cadrul unui dialog în care cele două părţi şi-au adus acuze şi jigniri reciproce. De asemenea, Colegiul a avut în vedere şi faptul că, ulterior incidentului, domnul senator şi-a cerut scuze public faţă de limbajul utilizat”, transmite CNCD într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi.

„Colegiul director recomandă formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare. Hotărârile motivate vor fi comunicate părţilor, în termen legal, şi sunt supuse căii de atac la instanţa de contencios administrativ”, precizează CNCD.

Senatorul Şerban Nicolae, către deputata USR Cosette Chichirău, după ce aceasta l-a numit penal: „Cum sunt eu penal, ce am furat eu? Penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită! Dumneata nu ai nicio meserie, nu-ţi este ruşine să primeşti banii ăştia nemunciţi?

Leafa mărită îţi place, nu? Nu vă hliziţi fasolea aşa la mine! Vă rog frumos, nu mai râdeţi, că este o imagine dezolantă. Căutaţi un coleg alfabetizat, care a terminat două clase şi să vă scrie o plângere penală la adresa mea, să vedeţi ce am furat eu. Dumneavoastră sunteţi atât de proastă! CV-ul este în poze? Sunteţi atât de proastă încât e incredibil ce spuneţi. Demonstraţi că am fost eu şofer. Aveţi o poză? Poza e CV? Eu am o poză în care dvs faceţi sex anal. Ce să facem?“.