Senatorul Răzvan Cuc demască modul în care se fac angajări la Spitalul Judeţean Neamţ. „La concurs sunt admise doar persoane vaccinate anti-COVID. Este un abuz flagrant”

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ impune ca la concursul de angajare pentru postul de asistent medical la Spitalul Judeţean să fie acceptate doar persoane vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală.

10 oct. 2021, 12:53
Senatorul Răzvan Cuc demască modul în care se fac angajări la Spitalul Judeţean Neamţ. „La concurs sunt admise doar persoane vaccinate anti-COVID. Este un abuz flagrant”

Răzvan Cuc, senator PSD Neamţ, a prezentat un răspuns pe care l-a obţinut de DSP referitor la desfăşurarea concursului pentru un post în spitalul judeţean. Parlamentarul social-democrat susţine că e vorba despre „un abuz flagrant”.

„Abuz flagrant la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ! Maeştrii liberali ai dezastrului naţional calcă în picioare drepturile omului oriunde s-ar afla. Până şi Ceauşescu ar fi invidios pe slugile lui Cîţu! Concret, Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ are mare nevoie de personal medical. Guvernul-fantomă a scăpat pandemia de sub control şi fiecare unitate medicală din ţara asta face eforturi supraomeneşti ca să facă faţă situaţiei. Spitalul a cerut DSP Neamţ, aşa cum prevede legea, aprobare ca să organizeze un concurs pentru a angaja personal medical. Ce credeţi că au răspuns conducătorii DSP Neamţ? Sub trei semnături şi cu o mare ştampilă pe hârtie, conducătorii acestei instituţii au decis că la concurs pot participa doar „persoane vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Citeşte şi: Vasile Dîncu, mesaj tranşant pentru Klaus Iohannis. „PSD nu merge cu o propunere de premier la Cotroceni”

Parlamentarul social-democrat a prezentat documentul DSP Neamţ care face referire la persoane vaccinate sau la persoane care au trecut prin boală.

Senatorul Răzvan Cuc demască modul în care se fac angajări la Spitalul Judeţean Neamţ. „Este doar un abuz sinistru”

Răzvan Cuc susţine că „acest răspuns nu este doar un abuz sinistru, dar arată cum se propagă mentalitatea de la centrul liberal către funcţionarii instalaţi de „echipa câştigătoare” la conducerea instituţiilor deconcentrate şi descentralizate”.

Senatorul PSD a precizat că este vaccinat şi crede că vaccinarea este cea mai bună soluţie în acest moment pentru a depăşi acest cumplit val 4 al pandemiei.

„Dar încălcarea cu bună ştiinţă a legii şi ignorarea principiilor democratice sunt lucruri de neacceptat. Nu poţi condiţiona un concurs de angajare de statutul de „vaccinat”. Da, trebuie luate măsuri de protecţie, dar nu poţi să împarţi lumea în două pentru că aşa l-ai văzut pe şeful tău că face. Suntem oameni liberi şi responsabili, nu stabileşte nici Cîţu, nici Iohannis şi nici vreunul din acoliţii lor că oamenii care nu s-au vaccinat trebuie decăzuţi din drepturi”, consideră senatorul social-democrat.

„Dacă semnatarii documentului ar fi scris aşa ceva pentru congresul iresponsabil al PNL care a adunat 5000 de liberali la Romexpo încălcând flagrant legea, ar fi fost zburaţi din funcţii pentru nesupunere politică”, a mai menţionat Cuc.

Fostul ministru al Transporturilor este de părere că aceşti oameni ”trebuie zburaţi din funcţii pentru că nu înţeleg nici ce înseamnă democraţia şi nici ce sunt drepturile omului”, iar ”un funcţionar public nu poate avea asemenea scăpări”.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu avertizează că vom ajunge la 600 – 700 de morți Covid pe zi: ‘Ne duc spre beznă. Trebuie să punem frână’