Senatorul UNPR Constantin Popa, dus cu mandat la Tribunalul Bucureşti DIN GREŞEALĂ

Senatorul UNPR de Buzău Constantin Popa s-a trezit, marți dimineață, cu un mandat de aducere pentru a compărea ca martor, la Tribunalul București, într-un proces de evaziune fiscală, inculpații din cauză fiind trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție.

RomaniaTV.net
10 iul. 2015, 10:53
Senatorul UNPR Constantin Popa, dus cu mandat la Tribunalul Bucureşti DIN GREŞEALĂ

Polițiștii buzoieni l-au anunțat telefonic pe parlamentar, care a plecat la București însoțit de cel care trebuia să ducă la executare mandatul emis de magistrați. Stupoare, însă, în sala de judecată, după ce senatorul buzoian a fost solicitat să se legitimeze înainte de a depune mărturie, când magistrații au constatat că mandatul fusese emis eronat, cel vizat numindu-se tot Constantin Popa, scrie opiniabuzau.ro.

„Am plecat cu polițistul respectiv la Tribunalul București. Acolo m-au întrebat dacă am făcut afaceri cu o anumită persoană care era pe acolo. Nu l-am văzut în viața mea. A spus și el: . Eu am zis: . M-a întrebat judecătoarea dacă știu pe cutare. Nu cunosc, n-am văzut, nu știu. Cert este că am stat acolo zece ore, ca să spun că nu cunosc nimic. Dosarul era primul pe listă, pentru că cei aduși cu mandate, cum eram eu, sunt audiați de îndată, dar au fost arestați, loturi întregi și am stat acolo pe holuri pînă m-au audiat. A fost o întâmplare nefericită. Atunci când te cheamă la Tribunalul București și mai ești și parlamentar, îți pui un pic problema și te întrebi ce se întâmplă, dar eu știam că n-am făcut nimic. Eu nu mai fac afaceri din 2009, am închis firma legal. N-am avut emoții de-astea, chipurile, ce m-o aștepta… Bănuiam că ceva nu e-n regulă, că e o confuzie, ori că a făcut cineva o glumă proastă”, a declarat senatorul Constantin Popa.