Senatorul Vlad Alexandrescu, ţinut mai multe ore la poarta Centrului de plasament Cireşarii, unde nu i s-a permis accesul

Publicat: Miercuri, 10 Ianuarie 2018 16:33 // Actualizat: Miercuri, 10 Ianuarie 2018 16:33 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, membru al Comisiei de învăţământ din Senat, a fost ţinut la poartă, miercuri, mai multe ore, în faţa Centrului de plasament ”Cireşarii” din Sectorul 5, unde nu i s-a permis accesul, unul dintre motivele invocate fiind că ar avea nevoie de acordul primarului. În urmă cu cinci zile, senatorul dezvăluia că în centre de plasament din Bucureşti şi Ilfov copiii i-au povestit, printre altele, despre cum le este furată mâncarea, precum şi despre abuzuri sexuale.

Senatorul a postat, miercuri, şi un filmuleţ din faţa Centrului de plasament "Cireşarii" din Sectorul 5, ”construit ca o adevarată fortăreaţă”.

Se fac 3 ore și 20 de minute de când stau în frig în fața porții Centrului de plasament "Cireșarii". Construit ca o adevarată fortăreață.

Nu sunt lăsat să intru şi mi se spune că trebuie să am acordul primarului. Complet fals! Nu există nicăieri în lege o astfel de prevedere şi niciun alt centru nu ne-a cerut aşa ceva. Nu este decât o regulă inventată pentru a ţine pe cei inconfortabili afară. 

Directorul General al DGASPC Sector 5 nu răspunde de ore bune la telefon. O fi într-o şedinţă, ne spune o doamnă de la centru. Că, de, mereu pică şedinţele în astfel de momente, nu? Nu ştiu ce vor atât de tare să ascundă, dar cu atât mai multe trebuie să aflu. Centrele de plasament sunt locuri unde deseori copiii sunt supuşi diverselor forme de abuz ori trimişi în diverse reţele de trafic cu persoane. Nu pot să spun dacă este cazul şi aici, dar asta trebuie aflat de la copiii instituţionalizaţi”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

În urmă cu cinci zile, senatorul USR a fost la „Pinocchio” din Sectorul 1 şi la centrul de plasament din Periş, jud. Ilfov. 

”Am făcut astăzi 2 vizite în centrele de plasament din Bucureşti şi Ilfov. Am vorbit cu angajaţii, cu educatorii, cu reprezentanţi ai Direcţiei de protecţie a copilului, dar am reuşit mai ales să vorbesc singur cu copiii. Până ce am fost escortat afară de bodyguarzi. Nu ştiu cum aş putea descrie ce am văzut şi auzit acolo, mai bine vă redau câteva fragmente din ce mi-au povestit copiii. Ofeream sex mai multor persoane pentru bronz, îmi spune un tânăr de 17 ani. Alt copil îmi spune: Urma să ajung în străinătate într-o reţea de prostituţie. Unii îmi povestesc despre cum se fura mâncarea din centru cu tomberonul, în timp ce altul îmi spune că simte nevoia să fugă de managerul de caz. Psihologul îşi face apariţia o dată la 2 luni. Despre psihoterapie în cazuri vădite de suferinţă psihică, nici nu poate fi vorba. Nici cei care au locuit cu asistenţi maternali nu se află neapărat într-o situaţie mai bună. Dacă nu au trecut prin diverse abuzuri, unii dintre ei au fost abandonaţi până şi de aceşti asistenţi maternali. Cel mai tare m-a cutremurat povestea unei fete căreia i-a fost tăiată mâna cu cuţitul de către asistenta ei maternală, ceea ce a dus la amputarea braţului de deasupra cotului”, scria Vlad Alexandrescu.

El preciza că va continua vizitele până va înţelege practicile sistemului, ”pentru că par a fi multiple”.

Marţi, senatorul a fost în Băicoi, la Centrul de copii ”Rază de Soare”. ”Aici, din fericire, lucrurile stau mult mai bine decât în alte centre pe care le-am vizitat. O dovadă că, da, se poate!”, spune senatorul USR.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centru de plasament copii abuzaţi Vlad Alexandrescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H