Senatul a decis: Pensionarii care nu folosesc tichetele de transport pot cere decontarea lor

Senatul a adoptat marţi o lege potrivit căreia pensionarii care nu obișnuiesc să călătorească des ar putea primi bani în locul tichetelor pentru transportul intern. Compensarea va fi făcută în cuantum de 50% din valoarea tichetelor

01 mart. 2016, 15:52
Senatul a decis: Pensionarii care nu folosesc tichetele de transport pot cere decontarea lor

O iniţiativă legislativă adoptată de sentori stabilește că, dacă tichete de transport intern nu sunt folosite, pensionarii vor putea solicita echivalentul în bani al respectivelor calătorii.

Potrivit România TV, persoanele cu handicap au şi ele dreptul să obţină 50 la sută din contravaloarea ‎acestor tichete de transport. Pentru a se aplica însă, proiectul trebuie adopat și de către deputați.

Citeşte şi Toate categoriile de pensionari sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate

Conform inițiatorului, senatorul PSD Alexandru Cordoș, ar trebui ca „pensionarii care din cauza vârstei, sărăciei sau distanței față de centrele mari nu folosesc aceste tichete de călătorie să poată să solicite compensarea lor atunci când le primesc, la începutul anului„.

Cu aceste tichete se realizează o evaziune fiscală. Pensionarii dau aceste tichete aproape pe nimic. Tichetele au o valoare reală și ele sunt decontate apoi pe parcurs. Propunerea nu necesită niciun efort bugetar, ba chiar s-ar realiza o economie la buget„, a adăugat Cordoș.