Senatul a modificat Legea pensiilor publice: Cine va putea ieşi mai repede la pensie

Publicat: Joi, 26 Februarie 2015 10:38 // Actualizat: Joi, 26 Februarie 2015 15:22 // Sursa: romaniatv.net

Senatorii au adoptat, miercuri, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea articolelor 55 şi 158 din Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, persoanele care au desfăşurat activităţi în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de şase ani vor beneficia de reducerea vârstei de standard de pensionare.

Foto: ziarulevenimentul.ro

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 380/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice s-a reglementat încadrarea în condiții speciale a activităților desfășurate anterior datei de 1 ianuarie 2001 în grupa I de muncă, ceea ce a condus la reducerea corespunzătoare a vârstei standard de pensionare, dar numai pentru persoanele care au lucrat în aceste condiții cel puțin şase ani.

Articolul 55 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se modifică după cum urmează: "în situaţia persoanelor care au realizat stagii de cotizare în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, precum şi în situaţia celor care au realizat stagii de cotizare în locurile de muncă încadrate în alte condiţii de muncă prevăzute la art. 29 alin. (2) şi în condiţii speciale prevăzute la art. 30 alin. (1)".

După alin. (1) al articolului 158 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se introduce un nou alineat cu următorul cuprins: "La stabilirea stagiului de cotizare realizat în condiţii deosebite sunt luate în calcul, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare şi perioadele de vechime în muncă mai mici de doi ani realizate în grupa I de muncă şi grupa a II-a de muncă, până la data de 1 aprilie 2001, cu excepţia celor realizate în activităţi care, conform prevederilor art. 30 alin (1) sunt încadrate în condiţii speciale".

CITEŞTE ŞI: Anii de facultate pot fi trecuţi la stagiul de cotizare pentru pensie. Ce trebuie să faci

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 16:53
...(1) sunt încadrate în condiţii speciale”. Sursa: RomaniaTV ...
26 feb 12:39
...modificarea şi completarea articolelor 55 şi 158 din Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
26 feb 12:31
Răspunde | Votează email 1 email
Adrian Razvan
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail:
[email protected]
26 feb 11:18
Răspunde | Votează email -1 email
cerebelc
Vrei un venit suplimentar? Acceseaza acum http://Earningloot.biz/?reflink=cerebel67 si afla cum , in trei pasi simpli.Bonus 25$ la inscriere!Succes!
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H