Senatul francez a aprobat adopţia în cazul cuplurilor homosexuale

Publicat: Joi, 11 Aprilie 2013 08:37 // Actualizat: Joi, 11 Aprilie 2013 08:37 // Sursa: RTV.net

Senatul, camera superioară a Parlamentului francez cu majoritate socialistă, a aprobat miercuri adopţia în cazul cuplurilor homosexuale, prevăzută în proiectul de lege al guvernului socialist cu privire la mariajul între persoane de acelaşi sex, potrivit Medifax.

Senatorii de dreapta au monopolizat dezbaterea, denunţând un text care ar deschide, conform acestora, calea pentru procrearea medicală asistată (PMA) şi utilizarea mamelor surogat (GPA).

"Să ştiţi că dacă votăm adopţia în cazul homosexualilor deschidem dezbaterea pentru PMA şi GPA, deoarece nu sunt destui copii adoptabili", a afirmat senatorul Gerard Roche (dreapta).

"Ştiţi bine că acest dispozitiv de adopţie încropit în grabă nu va funcţiona. Este un prim pas către PMA şi GPA", a declarat Hugues Portelli (dreapta).

Ministrul Familiei Dominique Bertinotti le-a răspuns amintindu-le declaraţiile televizate ale preşedintelui Francois Hollande. "Dezbaterea despre GPA nu va fi deschisă în timpul mandatului său de cinci ani".

"Ne-am confruntat deja cu acest exerciţiu timp de două săptămâni în Adunare", a observat ministrul Justiţiei Christiane Paubira. "Răspundem de 20 de ori la aceeaşi întrebare", a remarcat aceasta.

Pentru a calma temerile senatorilor de dreapta, aceasta a amintit că "GPA nu a fost introdusă în celelalte state europene", deoarece nu există la nivel european "niciun fundament juridic pentru a îl impune". În ceea ce priveşte PMA, aceasta a amintit la sfârşitul intervenţiei sale, aplaudată de senatorii de stânga dar şi de cei de dreapta, că va exista un proiect de lege asupra familiei.

Senatorii au adoptat deja articolul ce permite căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Examinarea întregului proiect de lege, adoptat deja în primă lectură de Adunarea naţională, este prevăzută să dureze în Senat până vineri. Dacă textul va fi modificat, se va întoarce în Adunarea naţională pentru adoptarea definitivă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H