Senatul numeşte judecători CCR, şeful Consiliului Legislativ, al AEP, consilieri de conturi

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2013 12:11 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2013 12:22 // Sursa: RTV.net

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament susţinut de PSD potrivit căruia Senatul numeşte conducerea unor instituţii.

Foto: Mediafax

Un amendament care prevede ca Senatul să numească şefii Consiliului Legislativ, CES, AEP, consilierii de conturi şi trei dintre judecătorii Curţii Constituţionale a fost adoptat, marţi, de Comisia de revizuire a Constituţiei.

Membrii comisiei de revizuire au adoptat, cu 17 voturi "pentru" şi trei "împotrivă", un amendament formulat de PSD prin care se adaugă la articolul 75 un nou alineat: "Senatul numeşte sau alege, după caz, în condiţiile stabilite prin lege sau prin regulamentul propriu de organizare şi funcţionare: a) 3 dintre judecătorii Curţii Constituţionale; b) preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Legislativ; c) consilierii Curţii de Conturi; d) preşedintele Consiliului Economic şi Social; e) preşedintele Autorităţii Electorale Permanente; f) reprezentanţii oricărei alte autorităţi sau instituţii publice aflate sub control parlamentar sau care, potrivit legii, prezintă Parlamentului rapoarte sau alte dări de seamă privind propria activitate".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iul 20:08
...a Constituţiei a adoptat, marţi, un amendament susţinut de PSD potrivit căruia Senatul numeşte conducerea unor instituţii. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H