Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc marţi în şedinţă comună

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, marţi, în şedinţă comună, pe ordinea de zi aflându-se numirea a şase membri în Consiliul Naţional al Audiovizualului, validarea noului preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a membrilor Consiliului de Reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 06:44
Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc marţi în şedinţă comună

Audierile pentru membrii CNA (şase locuri) trebuiau să aibă loc luni după-amiaza, însă ele au fost amânate din lipsă de cvorum în Comisiile pentru cultură ale celor două Camere. Astfel, marţi dimineaţă, de la ora 9,00, a fost programată o nouă şedinţă comună a Comisiilor de cultură, informează Agerpres.

În cazul a şase din cei 11 membri CNA – Răsvan Popescu (preşedinte), Lorand Turos, Ioan Onisei, Constantin Duţu, Mircea Valeriu Deacă şi Gelu Trandafir – mandatele expiră pe 19 decembrie.

De asemenea, luni, Comisiile reunite de buget-finanţe ale Senatului şi Camerei Deputaţilor l-au validat pe Daniel Tudor pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În ceea ce priveşte componenţa Consiliului de Reglementare ale ANRE, liderii de grupuri parlamentare au decis luni că preşedintele ANRE va fi din partea PNL, cei doi vicepreşedinţi vor fi de la PSD. „Ceilalţi patru membri reglementatori vor fi câte unul de la PDL, UNPR, UDMR şi PSD”, după cum a precizat luni, la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, liderul grupului PDL din Senat, Cristian Rădulescu.

Tot în şedinţa comună de marţi, vor mai fi dezbătute şi votate modificările la Regulamentul Avocatului Poporului, după cum a anunţat secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, după şedinţa de luni a conducerii celor două Camere ale Parlamentului