Seniorii îşi primesc normal pensiile înainte de Paşte. Greva poştaşilor s-a încheiat, cresc salariile cu 370 de lei net

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a anunţat majorări salariale în două tranşe pentru poştaşi. S-a stabilit o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, la 1 iunie şi 1 septembrie

02 apr. 2024, 21:37
Seniorii îşi primesc normal pensiile înainte de Paşte. Greva poştaşilor s-a încheiat, cresc salariile cu 370 de lei net

Greva poştaşilor s-a terminat. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a anunțat că, în urma negocierilor, s-a ajuns la o formă finală a contractului colectiv de muncă la Poșta Română și că activitatea va fi reluată de miercuri.

„După zeci de ore de negocieri s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv și Compania Națională Poșta Română, un contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile”, a spus marți seara Bogdan Gruia-Ivan.

Veşti bune pentru seniorii cu pensii mai mici de 2.100 lei. Creşte plafonul de la care se acordă tichetele pentru mai mulţi pensionari

Potrivit acestuia, acesta prevede creșteri salariale în două tranșe pentru angajați. „Am stabilit clar care sunt drepturile nediscrimatorii ale fiecărui angajat al CN Poșta Română, iar mai mult s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 de lei net, în două tranșe”, a adăugat ministrul.

Greva poştaşilor putea afecta plata pensiilor

Conform acestuia, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat miercuri la ITM, moment în care conflictul se consideră închis „și se va relua activitatea la Poșta Română”.

Veste bună pentru bunicii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Va fi gratuit de la 1 aprilie

„În calitatea de reprezentant al acționarului majoritar, în speță Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării am un interes foarte clar și specific ca cei 21.500 de angajați ai Poștei Române să șiee că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în același timp oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care așteaptă diverse prestații, să aibă garanția că o să le primească la timp”, a mai spus ministrul.

Angajații Poștei au fost luni în grevă generală.