Veste bună pentru bunicii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Va fi gratuit de la 1 aprilie

Veste bună pentru pensionarii cu pensii mai mici de 3.500 de lei! Bătrânii din România vor beneficia de gratuitate la transportul în comun din Ploiești, au transmis reprezentanții aleșilor locali.

31 mart. 2024, 20:43
Veste bună pentru bunicii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Va fi gratuit de la 1 aprilie

Pensionarii din Bucureşti au gratuitate pe transportul în coumn, iar modelul este preluat şi de alte oraşe mari, care oferă facilităţi celor cu pensii mici. Începând cu 1 aprilie 2024, pensionarii cu pensii până la 3.500 de lei vor avea dreptul să circule gratuit cu transportul în comun în Ploiești, în urma unei decizii luate de către autoritățile locale.

Proiectul de hotărâre, care prevede creșterea plafonului de acordare a gratuităților de la 2.500 de lei la 3.500 de lei, a fost aprobat de către aleșii locali cu o majoritate de voturi.

Conform informațiilor oferite de conducerea TCE Ploiești, în prezent, aproximativ 20.000 de pensionari beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Pensii 2024. Ce bani va încasa un român care a muncit 35 de ani pentru salariul minim. Formula prin care sumele se dublează
Prin majorarea plafonului la 3.500 de lei, se estimează că aproximativ 35.000 de pensionari din Ploiești vor putea beneficia de gratuitate, conform observatorulph.ro.

Și pensionarii din Focșani vor beneficia de gratuitate cu transportul public în comun

Pensionarii din Focșani cu pensii sub 2.000 de lei vor beneficia de gratuitate la transportul în comun. Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a propus un proiect de hotărâre pentru a mări limita pensiei nete pentru pensionari care pot beneficia de această gratuită.

Proiectul de hotărâre a fost dezbătut în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, notează monitoruldevrancea.ro.

Anterior, doar pensionarii cu venituri nete sub 1.450 de lei beneficiu de gratuitate. Noua limită de 2.000 de lei va fi calculată prin scăderea din pensia brută lunară a contribuției de asigurări sociale de sănătate și a impozitului pe venit.

Primarul Cristi Misăilă a propus această modificare ținând cont de creșterea pensiilor din ultimii ani, ceea ce a dus la o reducere a numărului de pensionari care beneficiază de gratuitate la transportul în comun în Focșani.

În 2023, 1.623 de pensionari au beneficiat de gratuitate la transportul în comun, îndeplinind criteriile veniturilor. Anul acesta, 1.106 pensionari au solicitat gratuit în luna ianuarie, iar în februarie au beneficiat 1.225 de pensionari.

Se estimează că aproximativ 9.762 de persoane cu pensii până la 2.000 de lei ar putea beneficia de această facilitate. Implementarea gratuităților ar implica o creștere a compensațiilor acordate de la bugetul local către Societatea Transport Public Focșani.

Dacă este gratuită va fi aplicată pentru următoarele luni, aprilie-mai, ar fi necesar aproximativ 4,39 milioane de lei din bugetul local.

Tichete sociale Paşte 2024. Alţi români au fost trecuţi pe lista iepuraşului. Ce documente trebuie depuse pentru a avea ouă roşii şi cotlet de miel de sărbătorile pascale

Tichete sociale Paşte 2024. Primăria comunei Corbu anunță faptul că se pot depune solicitări pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia Sarbatorii Pascale 2024, pentru persoanele defavorizate, conform Legii nr.292/2011 a asistentei sociale, astfel:

  • 100 de lei pensionarilor ale căror venituri din pensie/pensii cumulate la momentul depunerii cererii sunt de pana la 1.450 lei;
    100 de lei – persoanelor cu handicap accentuat, grav,grav cu asistent personal;
    100 de lei – titularilor de Venit Minim Garantat;

Tichete Paşte 2024. Câţi bani primesc românii înainte de sărbătorile pascale

Tichetele sociale se acordă pe bază de cerere tip, care se depune şi se înregistrează la sediul Primăriei comunei Corbu din strada Principala nr. 38, la Compartimentul Asistenta Sociala și Autoritate Tutelara, în perioada 𝟏𝟏 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 – 𝟏𝟐 𝐀𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 14:00, respectiv în intervalul orar 08:30 – 12:00, în zilele de vineri, însoţită de urmatoarele documente justificative, după caz:

• copie act de identitate solicitant;
• copie cupon de pensie din care rezultă ca drepturile obţinute din pensie sau, după caz, din
pensii cumulate sunt cel mult egale cu 1450 de lei;
• copie certificat de încadrare în grad de handicap accentuat, grav sau grav cu asistent personal;

Distribuirea tichetelor sociale se va realiza în perioada 𝟏𝟗.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒 – 𝟐𝟔.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒, în programul de lucru al instituţiei, pe bază de semnătura.

Tichete sociale de Paște 2024 din partea statului român. Ce valoare au, cine sunt beneficiarii și în ce perioadă se depun cererile

În această primăvară, peste două milioane de români se pot aștepta la un sprijin financiar din partea statului. Autoritățile române vor emite tichete sociale de Paște pentru anumite grupuri defavorizate, ce pot fi folosite pentru achiziționarea produselor alimentare, articolelor de curățenie și igienă personală, medicamentelor, hainelor și încălțămintei. Perioada de depunere a cererilor este între 19 februarie și 15 martie 2024.

Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari

Citește și: Kate Middleton, după controversele generate de ultima fotografie cu copiii ei: „Ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea’. Agențiile de presă au retras-o din arhive

Tichete sociale de Paște 2024 din partea statului român

Anul acesta, statul acordă tichete de Paște românilor cu posibilități reduse. Beneficiarii acestui sprijin social sunt:

– Cei care beneficiază de venit minim de incluziune, conform Legii nr. 196/2016

– Persoanele încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav

– Pensionarii cu venituri proprii nete sub 1.450 lei sau echivalentul valorii pensiei sociale minime în vigoare

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri

Valoarea tichetelor de Paște 2024 variază în funcție de categoria de beneficiari. Pentru a beneficia de acest sprijin, beneficiarii trebuie să furnizeze o copie și originalul actului de identitate, iar pensionarii trebuie să prezinte o copie a cuponului de pensie.

– Beneficiarii de venit minim de incluziune sau persoanele cu handicap vor primi 125 de lei per persoană

– Pensionarii cu venituri sub 1.450 lei vor primi, de asemenea, 125 lei per persoană

– Pensionarii cu venituri între 1.282 lei și 1.450 lei vor primi 75 de lei per persoană

– Persoanele cu vârsta peste 60 de ani, fără venituri, vor primi 125 de lei per persoană

Când se depun cererile pentru tichete de Paște 2024

Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina, a spus în ce interval pot fi depuse cererile pentru tichetele de Paște, anul acesta.

„În perioada 19 februarie- 15 martie se vor primi cereri pentru acordarea tichetelor de sărbători Paște. Sunt persoane cu handicap grav accentuat și mediu pensionarii și beneficiarii de legi speciale care au venituri până în 1.400 de lei. Persoanele peste 65 de ani care sunt beneficiari de venit minim de incluziune și persoanele fără adăpost’, a declarat Nora Popescu, directorul Direcției de Asistență Socială Slatina.