Sentinţa ÎCCJ de condamnare în cazul Alinei Bica a fost ANULATĂ. Apelul va fi rejudecat pe 20 mai

Instanta suprema a admis, marţi, contestatiei in anulare formulată de avocaţii Alinei Bica şi a dispus rejudecarea apelului în dosarul în care aceasta a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Hotararea vine ca urmare a deciziei CCR privind componenta nelegala a completurilor de 5 judecatori. Potrivit deciziei instanţei, dosarul în faza de apel se va rejudeca pe 20 mai.

RomaniaTV.net
19 mart. 2019, 07:18
Sentinţa ÎCCJ de condamnare în cazul Alinei Bica a fost ANULATĂ. Apelul va fi rejudecat pe 20 mai

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a cerut, prin avocat, admiterea contestației în anulare și desființarea sentinței definitive de condamnare la 4 ani de închisoare cu executare, pronunțată de completul de 5 judecători. Cererea a fost făcută în baza deciziei CCR privind constituirea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv, în iunie 2018, menţinerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care Alina Bica era acuzată de favorizarea făptuitorului, dar aceasta a contestat decizia printr-o cale extraordinară de atac, respectiv contestația în anulare, fosta șefă DIICOT fiind pusă în libertate până la soluționarea contestației.

 

Alina Bica se află în prezent Costa Rica şi a anunţat că nu intenţionează să revină în România.


loading...
Partenerii noștri