Sentinţă definitivă în cazul bărbatului acuzat că a ucis băieţelul de 10 ani din Iaşi. Vasile Miron, condamnat la închisoare pe viaţă

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dat sentinţa finală în cazul bărbatului acuzat că a ucis un băieţel de 10 ani din Costuleni. Vasile Miron a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind menţinută astfel decizia primei instanţei.

RomaniaTV.net
30 nov. 2016, 07:54
Sentinţă definitivă în cazul bărbatului acuzat că a ucis băieţelul de 10 ani din Iaşi. Vasile Miron, condamnat la închisoare pe viaţă

Potrivit procurorilor, dosarul privind dispariţia minorului de 10 ani despre care avea să se descopere că a fost ucis, a fost înregistrată iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, după care declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

În octombrie 2015, în urma mediatizării cazului, acesta a fost preluat de Parchetul General. Ancheta a continuat prin extrădarea lui Vasile Miron, în acel moment, principalul suspect al cazului. Bărbatul plecase în Germania imediat după comiterea faptei. În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în după amiaza zilei de 29 mai 2015, Vasile Miron se afla în satul Covasna, comuna Costuleni şi l-a lovit cu un corp contondent, de mai multe ori, pe minor. Din cauza rănilor suferite, băiatul a murit, fiind abandonat de Miron. Acesta a revenit la locul crimei după mai bine de 24 de ore şi a înfăşurat trupul într-un sac de rafie şi o pătură. Cadavrul l-a legat cu o bandă textilă şi sârmă ghimpată, scrie ziaruldeiasi.ro.

„În conti­nuare, pentru nu fi descoperit cadavrul victimei, l-a transportat în braţe până la o râpă în care se adună ape pluviale, unde l-a ascuns. Corpul victimei a fost astfel expus o lungă perioadă de timp condiţiilor de mediu, insectelor şi rozătoarelor, ceea ce a determinat distrugerea ţesuturilor moi, fiind găsit scheletizat în data de 26 septembrie 2015″, au precizat procurorii Parchetului General.

Aceştia au mai arătat că trupul băiatul prezenta o fractură la mână, cel mai probabil produsă atunci când băiatul a vrut să se apere de loviturile aplicate de Miron.

„Expertiza ADN efectuată în cauză a confirmat faptul că scheletul aparţine victimei A.A.A. Având în vedere că inculpatul s-a sustras de la urmărirea penală, s-a făcut propunere de arestare în lipsă, fiind emis inclusiv mandat european de arestare. Drept urmare, inculpatul a fost depistat în Germania, fiind predat autorităţilor judiciare române şi încarcerat la data de 8 ianuarie 2016″, au mai precizat procurorii.

Citeşte şi „Spintecătorul” educatoarei din Iaşi, reţinut de poliţişti