Sentinţă finală:200.000 de euro despăgubiri pentru bebeluşul ars în incubator, la Maternitatea Bucur

Atât trebuie să plătească părinţilor ca despăgubire toţi cei care au fost negljenţi: asistenta, reprezentanţii spitalului şi cei doi ingineri care ar fi trebuit să supravegheze funcţionarea aparatelor.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 07:38
Sentinţă finală:200.000 de euro despăgubiri pentru bebeluşul ars în incubator, la Maternitatea Bucur

200 de mii de euro trebuie să plătească asistenta şi alţi reprezentanţi ai Maternităţii Bucur pentru bebeluşul ars acum 3 ani în incubatorul nesupravegheat al spitalului.

Aceasta a fost sentinţa definitivă dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în acest caz, după cei trei ani de judecată, timp în care bebeluşul Gabriel Alexandru a suferit mai multe operaţii şi tratamente grele şi costisitoare. La numai 3 zile, copilul a fost uitat în incubator. El a fost ars pe 20% din suprafaţa corpului.

În plus, asistenta a  fost condamnată şi la 3 luni de închisoare, dar cu suspendare. În ciuda faptului că părinţii au cerut daune de 1 milion de euro pentru ca băieţelul să beneficieze de toate operaţiile până la 18 ani, magistraţii Curţii de Apel au decis definitiv, ca cei vinovaţi să plătească doar 200.000 de euro.

Medicii au spus că băieţelul ars va avea de făcut mai multe intervenţii chirurgicale până la vârsta de 18 ani.